Kristiina Kalliojärvi: Suvaitsemattomuuden ylistys

Täysin vastoin nykyajan doktriiniksi hyväksyttyä konsensusta, haluan väittää, että suomalaisten luonteen suurin vika ja useimpien Suomen ongelmien äiti, on suvaitsemattomuuden puute. Tämä, yhdistettynä suomalaiseen sielunmaisemaan istutettuun herrojen ja titteleiden kunnioittamiseen, on johtanut maamme tuhon partaalle.

Suomalaiset tuntuvan aivan tyynesti hyväksyvän poliitikkojen lehmänkaupat, koplaukset ja suoranaiset rikokset, vaikka ne tehdään heidän itsensä tappioksi, aivan kuin asiaan kuuluvana käytäntönä. Me suvaitsemme tyynesti, että meitä sorretaan, meille valehdellaan, meiltä kavalletaan. Ja kaikki tämä ihmisten toimesta, jotka ovat töissä meillä ja joille me maksamme palkan.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Esimerkiksi eräässä somessa  käydyssä keskustelussa seuraavan presidentin valinnasta, keskustelijat jatkoivat muina miehinä Sauli Niinistön kaavailua jatkokaudelle, sen jälkeen kun  keskustelussa oli jo tuotu esiin, kuinka Niinistö harhautti kansaa uskomaan, ettei EU:iin liittyminen sitoisi suomea EMU-alueeseen. Tämä harhautus on tullut maksamaan Suomelle kymmeniä miljardeja euroja.

Samassa keskustelussa esiin tuotiin presidentti Martti Ahtisaarta kohtaan esitetyt erittäin vakavat lahjussyytteet. liittyen Kosovon rauhanneuvotteluihin. Mielipide, jota kukaan keskustelussa ei edes alkanut kyseenalaistamaan oli tuon pohjalta: ”Hänen johdollaan ja kansainvälisellä mandaatilla niitä sopimuksia syntyi. Epäilykset eivät ole rikoksia. Tämä epäilty sai myös Nobelin. En usko että se ihan turhasta tulee.”

Ei tietenkään tule Nobelin palkinnot turhasta. Olenkin varma, että Martti Ahtisaari on tehnyt kansainväliselle eliitille suuria palveluksia -ja työmieshän on palkkansa ansainnut. Esimerkiksi Suomen EU-liittymisen varauksettomasta ajamisesta ja  valtuutuksen antamisesta  liittymissopimuksen allekirjoittamiseen. Tämä muuten jo kuukausia ennen neuvoa-antavaa kansanäänestystä. Ei vallan pieni ansio. Tullut Suomen kansalle maksamaan maltillistenkin arvioiden mukaan vähintään 100 miljardia euroa. Ja jossain, jotkut, ovat taas tuon verran rikkaampia, sillä eihän se raha toki tuuleen ole kadonnut. Paitsi ehkä suomalaisten näkökulmasta.

Ehkäpä suomalaisen ajattelutavan kiteytti parhaiten rouva, joka päätyi kritisoimaan keskustelun liian kriittistä henkeä: ”  Ihan pientä rajaa tuohon kielenkäyttöön. Puhumme kuitenin tasavallan arvokkaasta instituutiosta.”  Arvokas instituutio, jonka henkilöitymäksi kuitenkin kelpaa maanpetoksen tehnyt tai Albanian mafialta lahjuksia vastaanottanut henkilö?

Jokseenkin kaikille suomalaisille on myös viimeistään tähän mennessä selvinnyt, että päättäjämme toimivat koko ajan ja johdonmukaisesti vastoin suomalaisten toiveita ja suomalaisten tappioksi. Silti suomalaiset jatkavat suvaitsemistaan. Tosin toinen käsi nyrkkiin puristettuna ja hiljaa kirouksia manaillen. Vaalien alla kuitenkin nöyrästi palataan hyväksymään vallitseva tilanne ja tyydytään valitsemaan näistä samoista piireistä, yrittäen arvata kuka joukosta olisi se pienin roisto ja vähiten vahinkoa aiheuttava.

Tuolla maailmalla, johon pieni on-maamme-köyhä-ja-siksi -jää-ajatteluun sopeutunut kansa välillä kateellisena katselee, on epärehellisiä  ja kelvottomiksi osoittautuneita poliitikkoja jopa kannettu roskalavoille. Mikä meitä täällä Suomessa vaivaa? Puuttuuko meiltä suvaitsemattomuuden lisäksi myös roskalavoja?

Kristiina Kalliojärvi

1,847 total views, no views today

Out of this selected stock list, before you go for buying, you must separate the ones that have a good performance potential. Get information about company performance and study the balance sheets of these companies. Titanfall 2 will come to players on PlayStation 4, Xbox One, and PC. The excitement from fans since our official announcement of the game has been outstanding, and we can’t wait to debut the first gameplay from Titanfall 2 at EA Play on June 12.. Yes yeah Roger Jim Thomas Saint Louis post dispatch just to follow on what. Sam had asked. ”We will also appeal with an historical style of strip. There won’t be any lightning bolts or anything like that on our uniform. Something had to give in Minnesota and now we know what. Or more accurately, who. Roast hockey jerseys the vegetables for 30 minutes, stirring every 10 minutes. When vegetables are a dark caramel color, remove them from the oven. Do you want to throw a ”general” football party or do you want to make cheap oakleys sunglasses it team specific? In other wordsif your child is a huge Baltimore Ravens fanthen you may want to throw an NFL Baltimore Ravens Birthday Party. Why does it matter? Well for one thing, I like to come up with a color scheme for my parties, therefore, if I am having a team specific partyI would obviously use that particular team’s colors (by the way, a Raven’s Party would have a black, purple, white and gold color schemejust in case you wanted to know). Do some motos. A lot of people, a lot of like Loretta Lynn’s the amateur national, the championship, they do 20 minute motos. Many fans plan their lives around the schedule. The league regularly fields calls from people who need to know, say, cheap football jerseys if the Green Bay Packers will be at home on a certain Sunday for the purposes of making wedding, reunion or in the case of one anxious Packer backer vasectomy plans. FILE In this Dec. 24, 2015, file photo, Oakland Raiders cornerback oakley outlet Charles Woodson, speaks at a news conference after an NFL football game against the San Diego Chargers in Oakland, Calif. I expect him to do the right thing here. (LWR 18). Then see how much the player went for and calculate how that affects values of similar cheap jerseys players you want. There’s also the frenzy and thrill of bidding. Microcap Conatus Pharmaceuticals (NASDAQ:CNAT) is starting to get some analyst notice recently after a dearth of analyst commentary throughout 2016. Since late August, four different analyst firms have reiterated Buy ratings on Conatus. How Donald Trump cheap jerseys really won the White House The show of strength might send a signal of resolve to other companies considering offshoring, and it buys Trump time to authentic nfl jerseys craft a policy to match his top campaign promise. In a similar vein, Trump offered sketchy details Wednesday about his latest efforts to wall off his businesses from the appearance of conflict of interest that have dogged him since he won the election and continued to meet with business partners..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.