Poliisina esittäytynyt mies kysellyt pankkitunnuksia Kiteellä

Kahdelle kiteeläisnaiselle oli soittanut poliisiksi esittäytynyt mies kertoen pankkiin kohdistuvista verkkohyökkäyksistä.

20.2.2017 soitettu puhelu kiteeläisnaiselle oli tyssännyt heti alkuunsa, koska puheluun vastannut nainen ei käytä verkkopankkia lainkaan.

3.3.2017 toiselle kiteeläisnaiselle soitettu puhelu oli myös vetänyt vesiperän naisen kieltäydyttyä pankkitunnustensa antamisesta.

Ilmeisimmin sama mies oli soittanut hänelle jo joitakin viikkoa aiemmin kysellen tuolloin hänen henkilötunnustaan. Tammikuussa häneen oli otettu sähköpostitse yhteyttä kysellen hänen s-postinsa tunnusta ja salasanaa. Sähköpostissa lähettäjän nimenä oli käytetty ”Soneran tekninen tuki, Viro” Myöskään näitä tietoja ei tietojenkalastelija ollut saanut.

Poliisi muistuttaa, ettei poliisi milloinkaan kysy kansalaisten verkkopankkitunnuksia, sähköpostitunnuksia eikä salasanoja. Em ovat vain ja ainoastaan kansalaisten omia, henkilökohtaisia tietoja, eikä niitä tule kertoa kenellekään ulkopuoliselle henkilölle.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.