Puola ei ota euroa käyttöön vielä 10–20 vuoteen

Puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski : ”Niiden, jotka uskovat lännen olevan täynnä hyviä setiä huolehtimassa meidän intresseistämme, ei tulisi olla politiikassa”, Kaczynski sanoi.

Puolan hallitseva Laki ja oikeus -puolue sanoo, ettei maa ole valmis ottamaan euroa käyttöön vielä seuraavaan 10 – 20 vuoteen.

Puolueen mukaan euron aikaisempi käyttöönotto veisi maalta sen itsenäistä poliittista päätöskykyä sekä tekisi siitä mahdollisesti ”periferisen valtion lopullisesti”, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Puolan oppositio haluaisi siirtää maan nopeammin euromaaksi, mutta laki ja oikeus -puolue sanoo, että Puolan talous tarvitsee enemmän aikaa saadakseen Saksan elintasoa kiinni ensin.

 

Puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski ilmoitti, että liittyminen euroon voisi joko iskeä Puolen vientiyrityksiin tai puolalaisten elintasoon.

Laki ja oikeus -puolueen lainsäädännölliset toimenpiteet ovat muutenkin aiheuttaneet eripuraa EU-liittolaisten kanssa.

”Niiden, jotka uskovat lännen olevan täynnä hyviä setiä huolehtimassa meidän intresseistämme, ei tulisi olla politiikassa”, Kaczynski sanoi.

”Me voimme liittyä euroon, kun bruttokansantuotteemme henkeä kohden on 85 prosenttia Saksan vastaavasta.”

3 thoughts on “Puola ei ota euroa käyttöön vielä 10–20 vuoteen

  • 17.3.2017 at 10:23
    Permalink

    Täysin oikeita ajatuksia. Nationalismin pitää olla kapitalismin yläpuolella.

    Reply
  • 17.3.2017 at 13:10
    Permalink

    Jotkut maat keräävät rusinat pullasta.
    Suomi sen sijaan kyntää lamassa ja on nettomaksaja.
    Meillehän luvattiin EU-rahaa pilvinpimein kun ollaan ytimissä päättämässä. Sallikaa minun nauraa tälle kusetukselle.

    Reply
  • 21.3.2017 at 16:45
    Permalink

    En oikein ymmärrä implisiittistä väitettä että myöhempi liittyminen euroon jotenkin säilyttäisi Puolan itsenäisyyttä. Oma valuutta on oma valuutta, jok antaa kaikenlaista liikkumavaraa talouspolitiikassa – devalvaatio jne. Ehkä kyse on vain strategisesta sanailusta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.