Ruotsissa kaikessa hiljaisuudessa ensimmäinen terrori-isku?

Ruotsin svt julkaisi artikkelin, jossa epäillään Ruotsin joutuneen ensimmäisen isis iskun kohteeksi.

30-vuotias syytetty on syyttäjän mukaan helposti yhdistettävissä terroristijärjestö isikseen. Puolustuksen mukaan näytöt eivät riitä. Syyttäjän todisteina ovat miehen koneelta löydetty isis propakandaa, mies on sanonut haluavansa kuolla marttyyrina tappaen vääräuskoisia. Jutun tapauksessa ”väärä uskoisia” shiia muslimeja. Mies on myös teon jälkeen antanut haastattelun al-Shaba-lehteen, jossa myöntää isis yhteydet.

Alun perinkin tekoa epäiltiin jo isis terrorismiksi, mutta Malmön poliisi ja Ruotsin turvallisuuspalvelu ovat kilpaa kiistäneet yhteyden ja vaienneet kuoliaaksi. (svt)

Tapauksessa 30-vuotias syytetty heitti lokakuussa 2016 shiiojen kerhotilaan polttopulloja halutessaan tuhota väärää uskontoa harjoittavien kerhotilan. Kerhotiloissa oli iskun aikaan meneillään shiiojen juhla. Isis oli jopa lähettänyt tuolloin poliisille viestin, jossa otti iskun harteilleen, mutta poliisi ei viestiä julkaissut koskaan.

Ruotsissa terrorismista saa kovat tuomiot, mutta syyttäjällä on iso työ saada syytetty todistettua terroristiksi. Käsittely alkaa Ruotsissa perjantaina.

Lähteet: pt-mediasvt

One thought on “Ruotsissa kaikessa hiljaisuudessa ensimmäinen terrori-isku?

  • 29.3.2017 at 09:17
    Permalink

    Ei ei ei ja ei. Kyllä Ruotsissa on ollut terrori-iskuja jo vuosien ajan. Aina kun julkista järjestystä horjutetaan tai ihmisten jokapäiväistä elämää hallitaan pelolla on kyse terrorismista. Ja sitä on jatkunut jo vuosia.

    Koittakaapa mennä no-go alueille, Sielä tuntee heti pelkoa ja uhkaa. Se on terrorismia. Eihän sinne uskalla edes poliisi tai posti.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.