Koululakko mahdollinen, koululaisten vanhemmat vaativat kattavia sisäilmatutkimuksia kouluun

Vaadimme viipymättä puhtaan ja turvallisen kouluympäristön Karamzin oppilaille ja henkilökunnalle! Linkki adressiin: adressit.com/terve_karamzinin_koulu

Adressit palvelussa on aloite missä vaaditaan Karamzin koululle kattavia sisäilmatutkimuksia, sekä uudelle, että vanhalle puolelle. Myös parempaa viestintää asioihin ja tiedotusta mahdollisista oireista.

Koulun oppilaat ja opettajat ovat saaneet outoja oireita koulussa ollessaan. Kyse on noin 60 oppilaasta ja 18 opettajasta. Koulua luonnehditaan potenttiaaliseksi kriisikohteeksi. Muissakin Espoon kouluissa on havaittu ongelmia. Ongelmia on esimerkiksi Rastaalan, Haukilahden, Viherkallion ja Eestinkallion kouluissa.

Haukilahden koulun peruskorjaus tippui syksyn budjettineuvotteluissa myöhemmin toteutettavaksi. Tämä oli rehtorille ja työryhmälle suuri pettymys.

Karamzinin koulun rehtori Jouni Hörkkö kertoo, että muutamalle koulun oppilaalle on haettu sisäilmaoireilun vuoksi paikkaa toisesta koulusta. Talvella haastetta koulutyöhön toivat yksittäisten luokkien sulkemiset remontoinnin vuoksi.

 • Hörkön mukaan epäilyt koulun sisäilmaongelmista heräsivät elokuussa, kun osa koulun vanhemmassa osassa toimivista opettajista oireili.
 • Hörkön tietojen mukaan koulun noin 35:stä opettajasta vajaat kymmenen on oireillut sisäilman vuoksi.

Lähde: adressit.com ja Länsi-väylä

 

3 thoughts on “Koululakko mahdollinen, koululaisten vanhemmat vaativat kattavia sisäilmatutkimuksia kouluun

 • 7.4.2017 at 22:39
  Permalink

  Noiden koulujen home-ongelmat ovat ihmisten itsensä tekemiä. Jokaisessa koulussa jossa sammutetaan ilmastointi joko viikonlopuiksi tai lomien ajaksi on hometta. Ja se on ihan itse aikaansaatua. Ilmastointeja ei oel tarkoitettu sammutettaviksi sen jälkeen kun ne on päälle laitettu. Ne pitää olla päällä ympäri vuorokauden, ympäri vuoden.

  Vanhat vapaakiertoiset koulut evät homehtuneet. Mutta nämä uudet ilmastointlaiteilla varustetut, ne homehtuvat. Ja 100% täystuhon saa aikaan rakennus, jossa ilmastointi ja jäähdytys on yhdistetty samaan yksikköön. Jäähdytys ja ilmastointi ovat kaksi eri asiaa. Eikä niitä koskaan saa sotkea keskenään.

  Reply
 • 19.5.2017 at 22:32
  Permalink

  Kaikki flunssat ja norovirukset luokitellaan nykyisin sisäilmaoireiluksi.

  Reply
 • 17.10.2017 at 21:39
  Permalink

  Tehkää vain taloistanne pulloja, seinät ja katto itsestään vuosien myötä reikiintyvää rakennusmuovia pakolla käyttöön!
  Uusien rakennusten laskettu elinaika on vain noin 20 vuotta. Ei kun vain pillarilla kumoon ja uusi asuntolaina hakuun!
  Uutta ja paskaa sen olla pitää! Markkinatalous näes.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.