Kuka piirtää hakaristeja vaalimainoksiin?

Ennakkoäänestyksen aikaan Terhi Kiemunki päivitti facebook sivuillaan, kuinka joku oli töhrinyt terhin vaalimainokseen Hitler tyyppiset pensselit ja hakaristin, joka oli kaikenlisäksi väärinpäin piirretty. Asiaan ei ottanut kantaa mikään media, ei yksikään.

5.4 helsingin sanomat hs julkaisi pitkän kirjoituksen siitä kuinka feministipuolueen vaalimainoksi on sotkettu ja ehdokkaita uhkailtu. Myös Suldaan Said Ahmed kertoo jutussa kuinka hän on saanut puheluita keskellä yötä, jossa soittaja sanoi äänestävänsä uhkaavasti perussuomalaisia. Kuitenkin Helsingin sanomien kuvaa katsoessa ei voi olla näkemättä hakaristia, joka on taas väärinpäin piirretty.

Värinpäin piirretyn hakaristin muoto ja sakaroiden pituus täsmää niin perussuomalaisen Terhin vaalimainoksessa, kuin myös feministipuolueen mainoksessa. Väkisin tulee mieleen kyseessä olevan sama henkilö. Kuinka sopivasti kuva on päätynyt juuri helsingin sanomien uutiseen ja altavastaajapuolue on saanut isosti palstatilaa.

2 thoughts on “Kuka piirtää hakaristeja vaalimainoksiin?

 • 7.4.2017 at 20:27
  Permalink

  Jos se on väärin päin piirretty niin ei se silloin ole hakaristi. Myös oikein piirretty Intialainen nousevan auringon hakaristi, joka oli Suomen armeijan logona, ei ole hakaristi.

  Reply
 • 7.4.2017 at 22:45
  Permalink

  Hyvä mainos. Minä nimittäin aion äänestää natsia, myös rasisti, fasisti ja antisionisti ovat ehdokkaalla ehdottomasti plussaa!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.