Tukholmassa rekka ajanut väkijoukkoon (kuva mahdollisesta tekijästä)

5

Drottninggatanilla Tukholmassa isokokoinen rekka-auto on syöksynyt väkijoukkoon. Useiden pelätään kuolleen ja poliisi on vihjaillut terroristi-iskusta. Silminnäkijöiden kertomusten mukaan ihmiset olivat huutaneet ”takaisin, takaisin, tämä ei ole vitsi”. Eräs kukkakauppias kertoo, kuinka oli nähnyt ihmisten juoksevan paniikissa karkuun ja samalla iso kuorma-auto oli rysäyttänyt seinään.

Päivitetty 17:34

Viranomaiset ja pääministeri Stefan Löfven ovat vahvistaneet, että kyseessä on terrori-isku, eikä onnettomuus.

Päivitetty 17:02
Poliisi on kehottanut välttämään Sergelin torin aluetta Tukholman ydinkeskustassa. Poliisin mukaan alueella ei ole turvallista.

Päivitetty 16:59
Rekka on varastettu lastausvaiheessa, noin kilometrin päässä tapahtumapaikalta.

Päivitetty 16:32:
Ainakin neljän ihmisen kerrotaan saaneen surmansa iskussa.

5 KOMMENTIT

  1. Tämä isku on roikkunut ilmassa jo pidemmän aikaa, näitä tulee paljon lisää, myös täällä Suomessa.

    Virkavalta on menettänyt tilanteen hallinnan täydellisesti.

  2. Eilen Pietari, tänään Tukholma. Kohta kuulemme että pelolle ei saa antaa valtaa, yksittäinen mielenterveyspotilas ja plaa plaa. Sitten hallitus ja presidentti ilmoittavat että ovat järkyttyneitä, mutta pitää ennenkaikkea muistaa rasismi. Poliisi ilmoittaa tietenkin, että ei uhka ei koske Suomea.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.