Kolme miestä kiersi Itä-Suomen vastaanottokeskuksissa kehumassa ISIS:tä

0

Kolme uskonoppineeksi esittäytynyttä miestä on kiertänyt Itä-Suomen vastaanottokeskukset viime vuonna.

Miehistä tehtiin ilmoitus poliisille, kun he olivat kierroksellaan Savossa.

– Poliisin tietojen mukaan kolme miestä kiersi puhumassa uskonnosta ja he puhuivat myös Isisistä ihaillen, kertoo apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen Itä-Suomen poliisista.

Poliisin mukaan miehet olivat puhuneet myös myönteisesti Keski-Euroopassa, kuten Ranskassa, tehdyistä terrori-iskuista.

– Se oli todella härskiä, Korhonen kommentoi.

Miehille kerrottiin, etteivät he ole ollenkaan tervetulleita Savon vastaanottokeskuksiin. Poliisin tietojen mukaan miehet palasivat pääkaupunkiseudulle eikä heistä ole tehty uusia havaintoja Itä-Suomessa.

Suojelupoliisi kertoo tuntevansa Suomessa poliittisesti aktiiviset toimijat, joilla mahdollisesti on yhteyksiä äärijärjestöihin. Nämä toimijat ovat viranomaisten tiedossa ja tarvittaessa seurannassa.

Aktivistien kierroksen vaikutukset eivät ole näkyneet levottomuuksina Savossa. Kuopiossa monet muslimit sen sijaan ovat olleet yhteydessä paikallisiin seurakuntiin kääntyäkseen kristinuskoon. Seurakunnat ovat uuden tilanteen vuoksi sopineet pelisääntöjä, joiden mukaan toimia asiassa.

 

Lähde: Savon Sanomat

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.