Marjaana Toiviainen kertoo miksi juuri Tansania on maa jonne hän haluaa Suomesta lähteä

Toiviainen: Kerroin suunnitelmistani lähteä Tansaniaan. Haluan vielä kertoa pari asiaa siitä, miksi juuri tuo maa

Marjaana Toiviainen kertoo tällä hetkellä keskittyvänsä Papin työhönsä, eikä meinaa hänen maastamuuttoa kommentoida medialle enää millään tapaa.

Marjaana Toiviainen Facebook:
”Missään maailmassa minulle ei ole sanottu niin voimakkaasti ”karibu” (tervetuloa), kuin siellä. Maassa, joka painii talousvaikeuksissa, jota on köyhdytetty, jossa elinolosuhteet ovat usein haastavat. Silti minulle on siellä aina sanottu ”karibu”. Siellä ihminen on mahdollisuus, ei lähtökohtaisesti uhka tai asia, joka sivuutetaan huomaamatta. Siellä presidentti Magufuli taistelee korruptiota vastaan, leikkaa ministereiltä edustuskuluja ja kertoo, että kaikkien pitää saada olosuhteet, joissa voi elää.

Siellä tervehditään toista ihmistä, kun hän tulee vastaan. Siellä toivotetaan siunausta, kun lähdetään kotiin. Siellä muslimit ja kristityt ovat eläneet valtavan kauan keskenään, ilman sotaa. Siellä köyhä ihminen antaa minulle, rikkaalle, omastaan. Siellä taistellaan sen puolesta, että elämä voittaisi kuoleman, vaikka kuolema on tosi vahva. Se kertoo siitä, että vielä ei ihmisyys ole maailmasta kuollut.

Ja siellä on muuten myös maailman kaunein kieli, swahili. Swahiliksi voi sanoa vaikkapa ”Mungu akutangulie”, ”Jumala käyköön edelläsi”. Sitä toivon sinulle, tänään.
https://www.facebook.com/marjaana.toiviainen?fref=ts

 

9 thoughts on “Marjaana Toiviainen kertoo miksi juuri Tansania on maa jonne hän haluaa Suomesta lähteä

  • 21.4.2017 at 14:54
    Permalink

    Voisit lähteä ja viedä muut leipäpapit mukana…….

    Reply
  • 21.4.2017 at 15:28
    Permalink

    On se hyvä että isona vaaleana naisena on löytänyt paikan jossa tuntee olevansa arvostettu ja haluttu. Suomessa ei ole niin haluttu.

    Reply
  • 21.4.2017 at 15:46
    Permalink

    Montakohan ”ihanaa ihmistä” Marjaana tuo tuliaisena? Tuskin (vaikka kovasti niin toivonkin!) tästä sekopäästä lopullisesti eroon päästään, myyräntyö Suomen valtiota ja kantaväestöä vastaan jatkuu toiselta mantereelta -kirkkoon kuuluvien maksaessa laskun. Hienoa, eikö totta?

    -eroakirkosta.fi

    Reply
  • 21.4.2017 at 15:49
    Permalink

    Marjaanan kannattaa käydä rohkeasti yöllisessä Dar es Salaamissa yksin. Eikä pelolle kannata antaa valtaa.

    Reply
  • 21.4.2017 at 16:04
    Permalink

    Ei toi kuppanen mihinkään lähde, muutaman kuukauden veronmaksajien kustantamalle lomalle korkeintaan. Sieltä se sitten tulee aidsikkaana takaisin taas veronmaksajien hoivaamaksi. Katsotaanhan.

    Reply
  • 22.4.2017 at 17:30
    Permalink

    se on kyllä hyvä että
    lähtee,sairas lehmä

    Reply
  • 22.4.2017 at 18:35
    Permalink

    Mitä vielä selittelee. Olis mennyt jo. Sääli tansalialaisia

    Reply
  • 23.4.2017 at 01:06
    Permalink

    Tosiaan Daresissa pimeän tullen kannattaa laittaa varmuuslukko ja se toinenkin päälle. Siis kaikki lukot. Ulkona liikkumista ei myöskään suositella. Muuten ihan kiva maa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.