Muistatko nämä sketsit – tämä on rasistista nykypäivänä (video)

8

Kummeli-sketsisarja on nykyjään tuomittu rasistisena, Yle poisti sketsit ohjelman uusinnoista.

Täyttääkö tämä video sinusta rasismin määritelmän?


Wikipedia kertoo rasismista seuraavasti:
”Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.[1] Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen.[2][3]

Nykyisin rasismia pidetään usein moraalisesti ja lainsäädännöllisesti tuomittavana.[4] Rasismiin perustuva syrjintä on länsimaissa joissain tapauksissa rikos.”

 

8 KOMMENTIT

  1. …tai jos etnisistä seikoista puhuttaessa valkoinen suomalainen suvakki kokee mielipahaa tsi muutoin kokee keskustelun aiheen, sanan tai muun sellaisen eri etnisyyttä koskevan ilmaisutavan itseään loukkaavana. Esimerkiksi ”siirtolaisuus on maksanut Suomen yhteiskunnalle yli miljardi euroa” voi loukata suvakin tunteita, täten se merkittäköön rasismimääritelmään.

  2. 1930 luvulla oli euroopassa muutamia valtioita joissa sensuroitiin huumori. Espanja, Italia, Neuvostoliitto ja Itämeren eteläosassa sijaitseva valtio jonka nimen voitte arvata koska minullaon kortit loppu. Koska suomen valtiollinen uutis- ja televisiokanava sensuroi viihdettä lopetin sen katsomisen ja kuuntelemisen.

  3. Ei Kummelit syrji niitä joista esittävät sketseissään. Syrjintää olisi se etteivät edes pyydettäessä ottaisi jotain tiettyä ryhmää esityksiinsä. Kumma kun pitää kaikesta vetää herne nenään ja kääntää ylösalaisin.

  4. Kummelissa voidaan Ruotsalaisia sanoo Homoksi. Venäjäläisiä Ryssäksi Jamaikalaisia nisteiksi juutalaisia piheiksi Saksalaisia tiedätte jen. jen mutta Toyota Hilux kuskeja ilman mitään erikseen osoitettua kansalaisuutta ei voi sanoa terroritekoja ihannoivaksi. Menkää itseenne

  5. Minulla on asiasta sellainen käsitys, että YLE ei sensuroinut kyseisiä sketsejä vaan päätöksen tekivät Kummelin pojat itse. Ei sille, etteikö moinen päätös Yleltäkin onnistuisi.

  6. Tuo oli sitä sarkasmin kulta-aikaa. Sen jälkeen ei ole saanutkaan nauraa sydämmensä pohjasta. Toisaalta, nauru pidentää ikää ja sitä ei valtiovaltamme soisi tapahtuvan.

  7. Siis kaikki kummelisketsit pitäisi poistaa. Tämän uutiskohun jälkeen kun katsoi uusintakierroksen niin siellähän pilkattiin vanhuksia, lapsia, juoppoja, urheilijoita, poliitikkoja joka ikistä kansallisuutta musavisassa ja todella montaa muuta ryhmää. Tulee vähän sama fiilis kun Simpsonien Apun poistuessa. Joo Apu oli melko stereotyyppinen, mutta niin on turhautunut kotiäiti, yksinkertainen kaljankittaaja, donitsipoliisi, hippikuski, nörttitohtori ja melkein kaikki muutkin.
    Kyllä, on olemassa huumoria joka kasvaa, muuttuu ja kehittyy niin että tarina etenee eikä stereotypiota juuri tarvita. Mutta se on täysin eri huumorin genre, ja mielestäni todellä tylsä genre. Lyhyitä sketsejä on todella vaikea tehdä käyttämättä jonkinlaista tunnettua vipuvartta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.