Iltalehti.fi – Muuttanut toimenkuvaansa uutisten tuottamisesta mielipiteen kertomiseen

0

Iltalehti.fi on näköjään ottanut roolin, missä se vetää Suomen linjan Ranskan presidentinvaaleissa. Sinänsä hämmästyttävää linjanvetoa, täytyy ihmetellä.

 

Iltalehti.fi otsikoi näyttävästi:

IL seuraa: Toteutuuko Ranskan vaaleissa Suomen kannalta pahin vaihtoehto?


Tähän asti valtiomme päämiehet Presidentti, Pääministeri,  tai kansanedustajat/ministerit ovat kertoneet Suomen linjan, mutta tänäpäivänä Iltalehti on asettanut itsensä tähän asemaan, unohtaen täysin mikä rooli heillä pitäisi olla. Iltalehti kuvaa itseään uutiskanavaksi. Voi toki olla ettei hamsterit ole vielä kerenneet päivittää uutta tehtävänkuvaa omalle sivullensa.

Mielipiteen kertominen on ohittanut uutisoinnin, mutta miksi?
Onko Iltalehdellä jokin poliittinen asema tai tavoite yhteiskunnassamme?


”Eri linjoilla

Kärkinelikossa on tarjolla Euroopan taloudellisen vakauden ja EU-suhteiden tiimoilta neljä varsin erilaista ehdokasta, joista kaksi voi niputtaa EU-myönteisiksi, sekä taloudellista vakautta ja Euroopan turvallisuutta edistäviksi.

Nämä Suomenkin kannalta myönteisiksi luokiteltavat ehdokkaat ovat keskusta-liberaali Emmanuel Macron ja oikeistokonservatiivi Francois Fillon.

EU-suhteiden osalta Macronia pidetään nelikosta eniten ”unionin ideaalivävynä”, sillä hän haluaa edistää vapaakauppaa sekä tukea nykyistä vahvemman, yhtenäisemmän ja demokraattisemman EU:n syntyä.”

Riskikaksikko

”Kahta muuta kärkiehdokasta eli äärioikeistopopulisti Marine Le Peniä sekä äärivasemmiston populistiehdokas Jean-Luc Melenchonia pidetään taloudellista epävarmuutta lisäävinä sekä EU:ta ja Euroopan turvallisuutta murentavina ehdokkaina. Tämän vuoksi he ovat myös Suomen kannalta huonoimmat presidenttivaihtoehdot.

Sekä Le Pen että Melenchon ovat valmiita Ranskan EU-eroon, Melenchon siinä tapauksessa, että EU ei taivu hänen johtamansa Ranskan vaatimuksiin unionin perussopimusten uudistamisesta.”

On surullista huomata Iltalehden mielipideuutisoinnin menneen vieläkin pidemmällä siitä, mitä se on aikasemmin ollut. Onko tämä sitä hyvää journalismia? Iltalehden artikkelin on kirjoittanut Kreeta Karvala. Huom: ei näkökulmaa, kolumnia, vaan pääuutisen!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.