Alle 3 % Välimeren yli Italiaan tulleista pakolaisista sai turvapaikan

2

YK:n raportin mukaan alle 3 % vuonna 2016 Italiaan Välimeren yli tulleista turvapaikanhakijoista pidettiin oikeina pakolaisina.

Italiaan saapui viime vuonna 181 436 maahanmuuttajaa YK:n raportin mukaan. Suurin osa heistä saapui Välimeren yli. Vain 4808 heistä sai Italiasta turvapaikan, ja 90 334 hakijaa julistettiin laittomiksi.

Nämä laittomiksi julistetut eivät edes vaivautuneet hakemaan turvapaikkaa, vaan yksinkertaisesti katosivat maan alle, ja jatkavat maassa oleskelua ns. paperittomina. Ilman turvapaikkaa nämä paperittomat eivät voi koskaan tehdä oikeita töitä, vaan tulevat todennäköisesti ajautumaan rikollisuuden pariin.

Vain 2,65 prosenttia Italiaan saapuneista turvapaikanhakijoista sai Yhdistyneiden Kansakuntien mukaan turvapaikan, ja heidät katsottiin aidoiksi suojelun tarpeessa oleviksi pakolaisiksi.

Italian maahanmuuttovastainen puolue Lega Nord aikoo haastaa maan hallinnon oikeuteen laittoman maahanmuuton sallimisen takia.

Breitbart raportoi Lega Nord -johtajan Matteo Salvinin sanoneen: ”Nyt on selvää, että laiton maahanmuutto on organisoitua  ja rahoitettua, ja siksi olemme päättäneet nostaa kanteen hallitusta, neuvoston puheenjohtajaa, ministereitä sekä laivaston ja rannikkovartioston komentajia vastaan. ”

Niistä 91 912 tapauksesta, jotka jättivät turvapaikkahakemuksen, 54 252 hakemusta oli hylätty ehdoitta.

18 979 hakijalle myönnettiin humanitaarisin perustein suojeltavan asema ja 12 873 hakijaa pidettiin toissijaisen suojelun tarpeessa olevana.

 

Lähteet: Daily Mail, Breitbart

2 KOMMENTIT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.