Poliisi: kyseessä on leikkiraha ei väärennös – 100€ seteleitä liikkeellä Joensuussa

Poliisille on tullut useita ilmoituksia 100 euron seteleistä, jotka vaikuttavat aidoilta. Tarkemmin tarkasteltuna voi huomata, että ne ovat jäljitelmiä/leikkirahoja.

 

Itä-Suomen poliisi Facebook:
-Olemme saaneet viimeisen viikon sisään muutamia ilmoituksia siitä, että Joensuun seudulta on löytynyt leikkirahaa. Rahat ovat olleet viidenkymmenen ja sadan euron seteleitä. Sadan euron seteleitä on päätynyt jonkin verran haltuumme, kun niitä on löydetty yleiseltä paikalta. Setelit eivät ole sanan varsinaisessa merkityksessä väärennyksiä, sillä niitä tuskin on alunperin tarkoitettu rikosten tekemiseen. Sadan euron seteleissä on venäjänkielinen merkintä ”matkamuistotuotanto” ja asiaan vähänlaisesti perehtynyt virkamieskin pystyy tunnistamaan setelin epäaitouden. Viidenkymmenen euron setelissä ei ole kyseistä merkintää. Olemme tarkistaneet, että kyseisiä seteleitä voi tilata internetistä lähes paperimateriaalin hinnalla.

Joka tapauksessa, leikkirahaksi tarkoitettua viidenkympin seteliä on käytetty onnistuneesti jo kerran maksuvälineenä joensuulaisella grillillä ja asiaan kannattaa kiinnittää huomiota välttyäksenne mielipahalta. Setelin tunnistaa kohtuullisen helposti joko matkamuistomerkinnöistä tai myös siitä, että paperin ja kuvioinnin laatu ei vastaa aitoa seteliä.

Tutkinnanjohtaja
Kimmo

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.