Verottaja: Talkooväen ruoka verotettavaa tuloa

Eläkkeensaajien Keskusliitto on ihmeissään verottajan antamasta ohjeesta, jonka mukaan vapaaehtoistoiminnassa ja talkoissa maksuttomat ruokailut eivät olekaan enää mahdollisia.

Verohallinnon uuden ohjeen mukaisesti normaalin lounaan tai illallisen korvaava ruoka on veronalainen ateriaetu, mikäli se saadaan vastikkeeksi tehdystä työstä.

”Jos vapaaehtoiselle kuitenkin annetaan edellä mainittu etu, ei siitä voida tehdä ennakonpidätystä, vaan henkilön tulisi itse ilmoittaa verottajalle veronkannon yhteydessä saamastaan etuudesta”, hämmästelee Eläkkeensaajien Keskusliitto.

Yleishyödyllisen yhteisön tai julkisyhteisön tarjoamaa kahvia, kahvileipää tai virvoketarjoiluja ei sitä vastoin pidetä veronalaisena etuutena.

”Yksinomaan sosiaali- ja terveysjärjestöissä toimii puoli miljoonaa vapaaehtoista. Monilla järjestöillä on jo huolta vapaaehtoisten löytämisestä. Mahdolliset veroseuraamukset eivät houkuttele uusia ihmisiä vapaaehtoistyöhön vaan päinvastoin karkottaa heidät tämän tärkeän työn parista”, arvostelee Eläkkeensaajien Keskusliitto.

”Esimerkiksi palvelutaloissa tullaan tämän verottajan käsittämättömän linjauksen myötä tilanteeseen, että ylijäämäruoka on ennemmin laitettava biojätteeksi kuin tarjota se vanhuksia ulkoiluttaville vapaaehtoisille”, liitto jatkaa.

Vapaaehtoistyöntekijöiden aterioiden verovapaudesta ei ole säädetty laissa erikseen, joten Eläkkeensaajien Keskusliitto vaatiikin tuloverolakiin veronalaisuutta koskevaa poikkeusta vapaaehtoisten ateriaetuuteen liittyen.

Kansanedustajat Mikko Kärnä (kesk.) ja Mika Raatikainen (ps.) ovat ottaneet kantaa eläkkeensaajien esille tuomaan kummallisuuteen. Kansandustajat vetoavat verottajaan, jotta se oikaisisi ohjeistustaan.

”Talkootyössä yksi perinteinen tapa saada ihmisiä talkootyöhön on ollut houkutella ihmisiä mukaan talkootöihin esimerkiksi ilmaisella lounaalla”, Kärnä kommentoi.

”Talkootyöllä ja vapaaehtoistoiminnalla pyörii moni yhteiskunnan tärkeä toiminto ja jos verohallinto haluaa tämän ruokaetuuden laittaa verotettavaksi etuudeksi, ennustan harmaantalouden määrän kerrassaan räjähtävän tulevaisuudessa”, jatkaa Kärnä.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

 

6 thoughts on “Verottaja: Talkooväen ruoka verotettavaa tuloa

  • 28.4.2017 at 13:50
    Permalink

    Tämmöstä vainoa ja totalitääristä Super-neukkulaa tänne rakennetaan EU:n varjolla. Älkää jumalauta alistuko tämmöiseen. Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

    Jos me tavan tallaajat suostuaan jokaiseen hulluuteen, voi olla varma että ne eivät kesken lopu. Lisää ja lisää hallintoa ja Poliisin kynnys puuttua asioihin madaltuu jatkuvasti. Jokainen voi kysyä itseltään, mihin se päättyy? Mihin vedetään raja? Minkä jälkeen on sopiva määrä direktiivejä ja sääntöjä ja poliisin valvontaa?

    Reply
    • 28.4.2017 at 15:50
      Permalink

      Itävaltalainen politiikan tutkija Karl Steinhauser nimesi n. neljännesvuosisata sitten yhden kirjansa ”EU – huomispäivän Super-Neuvostoliitto”!
      Sen hallintorakennekin on lähes suora kopio Neuvostoliiton vastaavasta ja sillä mm. on VALE-PARLAMENTI VAILLA demokratialle olennaista LAKIALOITE-OIKEUTTA. Siitä tehdään täydellistä diktatuuria pienten askelten taktiikalla, jotta ihmiset eivät huomaisi minne ollaan menossa – ennenkuin se on myöhäistä eikä paluuta demokratiaan enää ole.

      Miksi ihmiset äänestävät kerrasta toiseen samat maanpetturit ja rikolliset jatkamaan Suomen tuhoamista ja kantasuomalaisten hävittämistä mm. valuuttakeinottelija-miljardöödi Soroksen masinoiman maahantunkeutuja-invaasion alle?

      Petturi Orpokin olisi syksyllä 2015 voinut Dublinin sopimuksen perusteella käännyttää Tornionjoen siltaa pitkin marssineet kymmenet tuhannet nuoret miehet välittömästi takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin – mahdollinen politrukin virka Brysselin lihapatojen äärellä on ilmeisesti Petturi Orpolle paljon arvokkaampi asia kuin hänen Suomelle aiheuttamansa tuhon ehkäiseminen. – Petturi orpo sitä paitsi tässä taannoin solvasi lottia ja sotaveteraaneja: https://blogit.perussuomalaiset.fi/reijo-tossavainen/orpo-solvasi-lottia-ja-veteraaneja/ (En kannata takinkääntäjä-petturi Soinin johtamia persuja, mutta tässä Tossavainen kirjoittaa painavaa asiaa.)

      Reply
  • 28.4.2017 at 15:58
    Permalink

    Talkooväen ruokarahat ovat kuin kärpäsen pieru Saharassa verrattuna esim. veroparatiisi-yritysten maasta viemiin voittoihin ja vallankahvassa olevien maanpetturien ja muiden rikollisten saamiin lahjusrahoihin, jotka nekin tietysti ovat pimeillä pankkitileillä veroparatiiseissa.

    Reply
  • 28.4.2017 at 20:42
    Permalink

    Suomi nousi sotien jälkeen hyvinvointivaltioiksi, kun puhallettiin yhteen hiileen. Itse elin lapsuuteni 1960- luvulla ja kaikki tehtiin, omakotitalot ja kesämökit hartiapankilla, talkoilla ja ns. ”kuutamokeikkoina ” viikonloppuisin, kun vanhempien pitkä työviikko oli takana. Mummot ja vaarit hoitivat lapsia, auttoivat kaikin tavoin. Kerättiin itse marjat, sienet ja viljeltiin perunat. Rikkinäiset vaatteet korjattiin ja sukat parsittiin. Ylimääräistä rahaa ei ollut kenelläkään, mutta pärjättiin. Hienoa aikaa!

    Suomea johtaa EU:n rosvojoukko, joka ei välitä omasta kansasta tuon taivaallista. Ainoa heitä ohjaava voima on oman edun tavoittelu, valta ja raha. Sieltä hyväveliverkostoista ja Arkadianmäeltä löytyy tämän maan suurimmat kusettajat ja maanpetturit. Sanomattakin lienee selvää, että tarkoituksena on tuhota Suomi lopullisesti.

    Reply
    • 29.4.2017 at 00:19
      Permalink

      Vallankahvassa oleva rosvojoukkio saa ilmeisesti takinkääntäjä-petturi Soinin johtamien persujenkin tultua mukaan hallintarekisterilainkin läpi, jotta Suomesta voidaan entistä enemmän pumpata rahaa VEROTTOMASTI ULKOMAILLE.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.