Oletko haaveillut muuttavasi mökille? Tästä päivästä se on mahdollista.

Tänään astui voimaan uusi laki, joka mahdollistaa ratkaisun ilman poikkeamispäätöstä tai suunnittelutarveratkaisua. Tosin kunnilla on mahdollista käyttää omaa harkintaa lain noudattamisessa.

Suomessa on tällä hetkellä yli 500 000 kesämökkiä, jotka siis on nyt mahdollista muuttaa ympärivuotiseksi asunnoksi halutessaan. Tähän mennessä osa kunnista on jopa sakkojen uhalla yrittänyt häätää ympärivuoden mökeillään asuneita ihmisiä.

Tästä johtuen useat ihmiset, jotka ovat halunneet asua mökeillään, ovat väkisin joutuneet pitämään ns ympärivuotista asuntoa mökkinsä lisäksi.

Uusi lakimuutos myös mahdollistaa uusien isompien kauppojen rakentamista. Vanhan lain mukaan vähittäiskaupan suuryksikön neliökoko oli 2000m2, joka nousi tänään 4000 neliöön.

2 thoughts on “Oletko haaveillut muuttavasi mökille? Tästä päivästä se on mahdollista.

  • 1.5.2017 at 10:19
    Permalink

    No joo, jotain hyödyllistä sentään.

    Ihmiset jotka asuvat mökeillään ympärivtuosisesti asuvat sielä vaikka kunta ei niin haluaisikaan. TYperää toimintaa kuntien puolelta koska asuinpaikkakunnan mukaan maksetaan verot. Ja koska suurin osa ihmisistä kuitenkin maksaa veroja ”viralliseen asuinkuntaan”, eli poikkeuksetta kaupunkiin, saavat kaupungit ansiotonta tuloa niiden henkilöiden veroista jotka eivät voi toteuttaa unelmaansa

    Tuo vähttäiskauppojen koon muutos on tervetullut asia syrjäseuduille. Nyt voidaan rakentaa rnttikulmillekkin sen verran isoja kauppoja jotta niistä saa ruokatarvikkeiden lisäksi vähän rakennustarvikkeita ja muutamia vaateparsia.

    Josko näiden lakimuutosten siivittäminä ihmiset ymmärtäisivät muuttaa kaupungeista pois. Kaupunki kun on epäterve asuinympäristö joka on saasteita täynnä. Tosin, nuoret ne haluaa asua kaupuneissa. Se oikeus heille suotakoon. Kyllä ne joskus hoksaa mikä meni pieleen.

    Reply
  • 1.5.2017 at 19:28
    Permalink

    Eikö laki vielä aivan äskettäin vaatinut noudattamaan vuoden 2013 vakituisen asunnon tasomääräyksiä? Vai oliko tämä kunnan päätös, olen luultavasti käynyt Tammelan kunnan verkkosivuilla. Nykyasuntojen pitää olla täysiä pullotaloja, eli homevalmius varmistettava. Kuka on lakia nyt höllentänyt? Vanhat säännöt ovat etupäässä peräisin kateellisten poliitikkojen kiusanteosta, veikkaan esim että esim. vasemmistoenemmistöisissä kunnissa on ollut vaikeinta saada lupa virallisesti asua vapaa-ajan asunnollaan, varsinkin jos asunto on järven tai meren rannalla.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.