Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto päätti: päärynä on omena

0

Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston oikeudenpäätöksen mukaan brittiläisen Pear Technology yrityksen päärynälogo on liian lähellä Applen omenalogoa. Pear Technology joutui muuttamaan logoaan kahteen kertaan.

Ensin harmaaksi vuonna 2014, milloin asiasta riideltiin ensimmäisen kerran. Tämä muistutti EUn viraston mukaan edelleen liikaa puraistua omenaa. ”virtaviivainen pyöristetty siluetti hedelmästä” toistui molemmissa kuvissa Applen lakimiesten mukaan liikaa. Seuraava muutos olikin jo radikaalimpi ja luomus ei enää näyttänyt edes kovin päärynältä.

Tämäkin oli EUn teollisoikeuksien viraston mielestä, vielä omena. Pear Technologies valitti päätöksestä, mutta hävisi jutun jatkokäsittelyssä. Oli seuraavan muutoksen aika.

Uusi logo on toistaiseksi saanut olla rauhassa valituksilta. Logokiistasta löytyy myös hauskoja väännöksiä, sivut kuvien takaa on poistettu, eikä ole tiedossa onko kyseessä Pear Technologyn kuitti Applelle vai jonkun muun tekemät kuvat.

Muutama poiminta Googlesta.

 

Asiasta kertoi Tivi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.