Keskusta pohtii perustuslakimuutosta, ”presidentin ei tarvitse olla kantasuomalainen”

28

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mielestä Suomi voisi muuttaa perustuslakia siten, ettei Suomen presidentin tarvitsisi olla enää Suomessa syntynyt. Ainoastaan Suomen kansalaisuus riittäisi Kaikkosen mielestä.

Myös Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen sanoo, että Suomen perustuslakia olisi syytä muuttaa niin, ettei presidentin tarvitsisi olla syntyperäinen Suomen kansalainen.

Perustuslaki ei ole enää tätä tasa-arvoista nykypäivää ja sitä voitaisiin päivittää 2010 luvulle.

-Minusta syntyperäisyyden vaatimus tarpeettomasti rajoittaa merkittävää – ja koko ajan kasvavaa – osaa ei-syntyperäisistä Suomen kansalaisista asettumasta ehdolle presidentinvaaleissa. Samalla vaatimus tarpeettomasti rajoittaa äänestäjien valinnanvaraa löytää heille sopiva ehdokas.

 

 

28 KOMMENTIT

 1. Mitäs muuta asioiden sotkettavaa,vielä olisi ?Miten olisi eduskuntaan vähintään 101 kiintiö maahanmuuttajaa ja kantaväestöltä äänioikeuden peruuttaminen.

 2. Mielestäni pitäisi säätää sellainen laki, että Keskusta-niminen puolue pitää lopettaa kokonaan, eikä sitä saa perustaa uudelleen uudella nimelläkään.

 3. Milloin Suomi-hölmölän väki huomaa, että se kerta toisensa jälkeen äänestää samat maanpetturit, sudet lampaan vaatteissa jatkamaan Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamista?

  • Yhtä tyhmää joukkoa suomalaisten kanssa on ranskalaisten enemmistö, kun äänestivät Rotschild-marionetti Macronin presidentiksi – josta tosin jo Bilderberg-kokouksessa v. 2014 Rotschild ym. ihmiskunnan arkkiviholliset olivat päättäneet tehdä Ranskan presidentin.
   Bilderberg-kokouksissahan käy myös suomalaisia vallankahvassa olevia maanpettureita kuulemassa ohjeistusta ennenkaikkea EU-diktatuurin ja Uuden Maailmanjärjestyksen tyrannian agendaan liittyen. Bilderberg-agendaan kuuluu mm. kansallisvaltioiden ja kansallisuuksien tuhoaminen – tätähän edistetään ennenkaikkea masinoidulla elintasopakolaisten vyöryllä Euroopppaan.

 4. Onko tuo olevinaan vitsi. Miksi ei samalla keskustasta pois kaikki kantasuomalaiset ja tilalle paperittomat pakolaiset? Voidaanko vaihtaa myös suomen lippu islami lipuksikin? Kolmanneksi kieleksi islami. Mites olisi vielä jokaisen kantasuomalaisen täytyvän muuttaa omasta maasta pois suvaitsevaisuuksien takia.

  Mitä ihmeen maanpetosta keskusta on suunnittelemassa? Oikeuteen joutaisi tuollaisista puheista.

  • Nyt viimeistaan on noustava barrikaadeille. Kohda me olemme musliimeja kaikki. Pelkka ajatus on jo maan petos. Veteraanit teki turhaa tyota.

 5. Kaikkosen mielestä Suomea ja suomalaisia yrityksiä ei ole myyty vielä tarpeeksi ulkomaalaisille. Mitähän perustuslaki sanoo Maanpetoksesta? Sekin laki pitäisi Kaikkosen mielestä varmaan muuttaa.

 6. Hyvin pahaenteistä:

  ”Henkilötarkastukset lopetettiin Ruotsin rajalla – voimakas kasvu turvapaikanhakijoiden määrässä
  ”Tämä on vain alkua sille, mitä jatkossa voi tapahtua”, sanoo poliisi.

  Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut voimakkaasti sen jälkeen, kun Ruotsin hallitus päätti lopettaa Tanskasta tulevien henkilöllisyyden tarkastamisen rajalla…”

  Koko artikkeli: http://mvlehti.net/2017/05/08/henkilotarkastukset-lopetettiin-ruotsin-rajalla-voimakas-kasvu-turvapaikanhakijoiden-maarassa/ – Mvlehden artikkeliin on annettu myös osuvia kommentteja.

  Olisipa meillä ministerinvalasta kiinni pitävä hallitus – EU:ta nuoleskelevien korruptoituneiden, moraalista vapaiden psykopaattien sijaan.

  • Milloinkahan meillä tapahtuu vastaavaa, joka äskettäin tapahtui Saksassa: kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut afgaani leikkasi kristinuskoon kääntyneen afgaaninaisen kurkun auki tämän 5 ja 11 vuoden ikäisten lasten edessä?
   ”Utvisad afghansk asylant skar halsen av till kristendomen konverterad landskvinna”, http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/1855.html

  • Han on tosissaan meidan pitaa olla varovaisia ja aanestaa eduskuntavaaleissa isanmaallinen ihminen.

 7. Olisi vain Kaikkoken pysynyt tanssilattialla. Politiikassa kanki-kaikkonen talloo koko Suomen kansan varpaille tyhmyyksillä, joita ei edes täysin vailla aivoja oleva ihminen.
  Saakaas nähdä, nyt kohtsilleen Suomeen pitää saada tekemällä somalialainen presidentti itsetarkoituksellisesti kuten Halosesta piti saada 1. naispresidentti.
  Sitten kyllä alkaa mellakka-aitaa kaatumaan, jos tänne joku kehitysmaalainen eläkeläinen presidentiksi valitaan. Silloin on jo niin paljon pelissä, että parempi olla raatona kuin katsoa sitä jälkeä mitä tuo tulee aiheuttamaan tälle maalle.

 8. Yhdysvallat on tunnettu siitä että maa on rakentunut monikulttuurin päälle.

  Yhdysvallat on myös maa jossa maan presidentin on aina oltava syntyperäinen amerikkalainen, maan kansalaisuuden saanut ulkomaalaissyntyinen ei koskaan kelpaa. Myös amerikkalaisille kansana on aina ollut erittäin tärkeää, että presidentti on syntynyt Yhdysvalloissa.

 9. Voi herranen isä mikä ääliö tuo Kaikkonen on, eikö tän maan asiat ja turvallisuus ole jo tarpeeksi päin peräkamaria ? Tuokin yksi turhimmista tuola arkadianmäellä ollut aina ,

 10. Rike Poistakaa hyvät äänestäjät Kepu äänestyslistalta tai muuten seuraava Suomen pressa on joku Imaami. RIKE

 11. Antti Antti. Ymmärrän, että sulla on paha olla, kun Sadun ja sinun tiesi erosivat. Itsetuntosi on varmaan hieman maassa ja haluaisit päästä hieman ”äijämäisesti” näyttämään…perkele. Mutta oikeasti Antti… ota se vitun pää pois sieltä perseestä ja ala miettimään niillä omilla aivoillasi. Eikö Oulun tapahtumat jo näyttänyt mitä -ei kantasuomalaiset- saavat aikaan. HALOO!!!!!

 12. Eikö tämä suomen tuohaminen ole jo mennyt äärirajoille?
  Kuinka joku voikin olla noin järkeä vailla että edes päästää suustaan noin typerää, vai haluaako Kaikkonen suomestakin kristittyjä vainoavan sekasortosen maan?
  Muutenkin Kaikkonen kuuluu sarjaan turhimmat politikot suomessa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.