Ulkomaalaisten tekemät seksuaalirikokset räjähdysmäisessä kasvussa – Irakilaiset yliedustettuna

5

Poliisi on jo aiemmin kertonut, että ulkomaalaisten tekemiksi epäillyt seksuaalirikokset lisääntyivät runsaasti viime vuonna. Nyt Helsingin Sanomat on saanut Poliisiammattikorkeakousta käyttöönsä tilastot, joiden mukaan varsinkin irakilaisten tekemiksi epäillyt seksuaalirikokset, eritoten raiskaukset, kääntyivät rajuun nousuun viime vuonna.

Kun vuonna 2015 irakilaisten tekemiksi epäiltyjä raiskauksia oli 45 kappaletta, viime vuonna niiden määrä nousi 90:een. Myös muissa seksuaalirikoksissa irakilaisten luvut olivat huomattavan korkeat: epäiltyjä seksuaalisia ahdisteluja kirjattiin vuonna 2016 irakilaisille 54 kappaletta ja epäilyjä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä 60 kappaletta. Suomalaisten kohdalla nämä luvut ovat 174 ja 700 kappaletta.

HS selittää irakilaisten yliedustusta monilla tekijöillä, kuten sosiaalisen elämän moniin osa-alueisiin heijastuvalla epävakaalla turvallisuustilanteella sekä naisten heikolla asemalla Irakissa.

Suomeen tuli vuonna 2015 osapuilleen 20 000 irakilaista turvapaikanhakijaa. Tätä ennen Irakin kansalaisia oleskeli pysyvästi Suomessa noin 7 000 henkilöä, selviää Tilastokeskuksen tilastoista.

HS:n mukaan irakilaisten lisäksi muut kansallisuudet eivät nousseet selkeästi tilastoista esille. Kansalaisuus merkitään rikosilmoitukseen, mikäli poliisilla on tiedossa teosta epäilty henkilö.

Poliisi julkaisi jo tammikuussa tilastoja Suomen seksuaalirikoksista vuodelta 2016. Raiskausrikoksia tuli poliisin tietoon koko maassa viime vuonna 11 prosenttia eli 117 rikosta enemmän kuin vuonna 2015. Helsingissä raiskausrikosilmoituksia tehtiin 61 kappaletta, joka on 21 ilmoitusta eli 52 prosenttia aiempaa enemmän.

Varsinkin ulkomaan kansalaisten osuus seksuaalisissa ahdisteluissa kasvoi tilastoissa merkittävästi. Viime vuonna ilmoituksia niistä tehtiin 87 prosenttia enemmän, joten rikosilmoituksia tuli lähes kaksi kertaa aiempaa enemmän. Pelkästään Helsingin tilastoissa kasvu oli tätäkin kovempaa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen selitti tammikuussa, että seksuaalirikoksista puhutaan nykyään enemmän ja keskustelu on tullut avoimemmaksi. Tässä tilanteessa tapauksista on helpompi myös ilmoittaa poliisille.

”Arvioni mukaan kasvaneiden ilmoitusten taustalla on osittain se, että seksuaalinen ahdistelu kriminalisoitiin vasta syksyllä 2014. Nyt se on vakiintunut ja ilmoitusaktiivisuus on selvästi kasvanut”, Kolehmainen kommentoi.

Lähde: HS, IS

5 KOMMENTIT

 1. Mitäs asialle tehdään? Ei mitään. Päättäjät vaikenevat!
  Sensijaan kehotetaan koululaisia tutustumaan matuihin ja viedään päiväkotilapset karvaranteiden syliteltäväksi, koska muuten rasismi! Olen omille lapsille sanonut eli vihapuhunut, ettei matujen kanssa pidä olla missään tekemisissä, ei tyttöjen eikä poikien. Ja kaikki tuki SOO: lle, koska poliisi ei meitä enää turvaa.

  Veikkaan, että kun tilastot tästä vielä rumenevat, niitä ei enää tilastoida/uutisoida kuten Ruotsissa.

 2. Tänään 12.5.vietämme fennomaani J.V. Snellmannin ja suomalaisuuden päivää. Kansakuntamme totaalista alennustilaa kuvastaa se totuus, että olemme päästäneet muukalaiset maahamme raiskaamaan naisiamme ja lapsiamme.

 3. Jos poliisi yrittää pestä kuraantunutta kilpeään ”julkituomalla” kammottavan uutisen, samaan aikaan kun se on sortanut suomalaisten perustuslaillisia oikeuksia miliveltaisilla sytteillä ja toimilla, niin tämä on täysin väärä lähestymistapa.

  Poliisin olisi pitänyt heti ensimetreistä lähtien kunnioittaa niiden suomalaisten sananvapautta jotka näkivät raa-an ja väkivaltaisen tulevaisuuden matujen marssiessa maahan. Mutta poliisi päätti asettua matuja hyysäävien tahojen puolelle sen sijaan että olisi ollut puolueeton tai suojellut suomalaisia.

  Tämä tilasto on tulosta poliisin, rajavartiolaitoksen ja tullin toimista.

  Se että se tuodaan julki nyt ei muuta sitä tosiasiaa että viranomaiset olisivat voineet halutessaan estää kaikki em. raiskaukset. KAIKKI: Mietinkin tässä, syyllistyykö ko. tilaston pitäjä tai tilastoja jakava henkilö vihapuheeseen? Samanlaisesta tapauksesta kun Magneettimedian päätoimittaja sai aikoinaan rikosoikudellisen rangaistuksen: Toi julki tosiasioita ja henkilöiden omaa toimintaa.

 4. Irakin ihmeet siis raiskaavat 43 kertaa todennäköisemmin kuin Suomalainen. Pitäisikö kenties tehdä jotain? Vai odotellaanko että suhdeluku nousee sataan? tuhanteen? Nimittäin niin tulee käymään -johtuen täysin holtittomasta poliisitoiminnasta ja säälittävän pienistä rangaistuksista jos joku ylipäätään vaivaudutaan ottamaan teoista kiinni.

  -Tarvitaan massiivisia maastapoistoja sekä ankaria rangaistuksia (min 5 vuotta KOKONAAN istuttuna) jota seuraa automaattinen karkoitus. Päänsilittelyn aika on nyt todellakin ohi ja toimeen on tartuttava TOSISSAAN!

  -Miettikääpä miltä nämä luvut näyttäisivät jos Suomen kansalaisuuden itselleen keplotelleet laskettaisiin (kuten ehdottomasti kuuluisi!) sen maan kansalaisiksi mitä
  he todellisuudessa ovat? Esim. Tapanilassa nuoren naisen raiskanneet somaloiset kieroutuneesti merkitään kantasuomalaisiksi mitä he eivät todellakaan ole!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.