Mieti kaksi kertaa kenen rahastoihin sijoitat – Varoittava esimerkki Alexandriasta

Perheenisä, jolla oli työ, perhe, elämä hymyili ja oli varaa laittaa hieman sivuunkin sai puhelun Alexandriasta neljä vuotta sitten. Vakuutusyhtiöstä pyydettiin isää palaveriin, josta isä aluksi kieltäytyi, mutta taipui lopulta käymään tapaamisessa.

Palaverissa virkailija oli kauhistellut kuinka isä ei ollut avannut säästöä, virkailija oli vedonnut hyvän myyjän tavoin isän tunteisiin ja luonut uhkakuvia miten kävisi, jos isä joutuisi työttömäksi. Kuinka perheen kävisi?

”Hän vetosi kovasti tunteisiini lapsiani kohtaan, että eivätkö he ole sinulle tärkeitä, kun et ole mitään säästänyt. Menin asiasta hyvin hämilleni ja lapsiani rakastavana isänä sanoin, että kyllä minä lapsistani välitän.”

Edustaja oli laskenut, että 150€/kk säästöllä isä pääsisi säästäjäksi ja isälle myytiin Generali Vision -säästöratkaisu. Isä halusi asiasta puhua vielä perheelleen ennen päätöstä, mutta myyjä on myyjä ja taivutteli isän ottamaan säästötarjouksen vastaan toteamalla, ”suuttuuko vaimosi muka siitä, että ajattelet perheen etua ja turvaat perheen tulevaisuuden”

Kaikki sujui yhtiön kanssa hyvin ja puolenvuoden välein virkailija soitti ja kyseli kuulumisia, kun paraskin kaveri. Isä luotti virkailijaan ja nosti säästösummaa 300€/kk, kun kaikki tuntui niin hyvälle.

Sitten tuli se tilanne mistä virkailija oli puhunut, työttömyys iski.

Onneksi isälle oli säästöjä kertynyt jo 6000€ verran ja isä laski näillä perheen selviävän pienen tovin, ennen kun uusi työpaikka löytyisi.

Sitten alkoikin selittely, et saa euroakaan jos lopetat säästämisen. Isä meni sanattomaksi ja virkailija selitti kuinka isä oli laittanut nimen paperiin pitkäaikaisesta säästöstä, joka raukeaa ennen aikoja katkaistaessa tai säästämisen loppuessa. Sopimus oli käyty läpi kyllä ensimmäisessä palaverissa, mutta hyvä myyjä oli saanut isän uskomaan parempaan tulevaisuuteen ja pienet sopimusseikat eivät olleet tulleet ymmärretyksi.

Asiasta käytiin vielä erillinen palaveri jossa todettiin, että isä ei pysty työttämänä säästämään enää ja jo säästetty 6000€ siirtyy yhtiön omaisuudeksi. Isä jää nuolemaan näppejään.

”oli täysin selvää, että he olivat kyllä suojassa ja minä tappiolla”

Isän pohdintoja ajan kanssa:

  • Olen asiaa pohtinut useaan kertaan, koska tämä tapahtuma käynnisti hyvin ikävän taloudellisen tilanteen perheessämme, ja työttömällä oli aikaa tätä pohtia. Onneksi perheemme on vahva ja pysyimme perheenä, vaikka tilanne oli hyvin hankala. Vaimoni syytti ja syyttää minua vieläkin perheemme vaikeuksista ja siitä, miten saatoin olla niin tyhmä. Ymmärrän häntä hyvin ja annan sen hänelle anteeksi.

Asiasta kertoi: kauppalehti

One thought on “Mieti kaksi kertaa kenen rahastoihin sijoitat – Varoittava esimerkki Alexandriasta

  • 21.5.2017 at 08:55
    Permalink

    Törkeetä. Ei kande uskoo mitään selityksii Alexandrialta. Kannattaa vaan kiertää kaukaa koko huijarilafga.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.