Facebook sai 110 miljoonan sakot EU-komissiolta

Yhteisöpalvelu Facebook on saanut 110 miljoonan euron sakot EU-komissiolta, koska yhtiö antoi väärää tai harhaanjohtavaa tietoa ostaessaan viestipalvelu Whatsappin.

Komission tiedotteen mukaan kyse on ensimmäisestä sakosta, jonka se määrää väärän tiedon antamisesta.

EU-komissio hyväksyi Whatsappin oston vuonna 2014 koska arvioi, ettei kauppa tukahduta kilpailua sosiaalisen median alalla. Facebook väitti tuolloin, ettei se pystynyt automaattisesti yhdistämään Facebookin ja Whatsappin käyttäjätilejä.

Elokuussa 2016 Whatsapp kuitenkin päivitti käyttäjäehtojaan, jolloin niihin sisältyi mahdollisuus yhdistää käyttäjien puhelinnumerot Facebookin käyttäjien tietoihin.

Komissio ryhtyi selvittämään asiaa ja totesi, että tilien yhdistäminen oli mahdollista jo 2014 ja että Facebookin työntekijät olivat mahdollisuudesta tietoisia jo tuolloin.

Päätös määrätä Facebookille sakko ei kuitenkaan vaikuta lokakuussa 2014 tehtyyn päätökseen hyväksyä Whatsappin osto, komissio totesi.

Facebook maksoi Whatsappista 19 miljardia dollaria (yli 17 miljardia euroa).

Lähde: MT

4 thoughts on “Facebook sai 110 miljoonan sakot EU-komissiolta

  • 20.5.2017 at 18:16
    Permalink

    Mitä hittoa?
    Millä valtuuksilla tämä korrruptoitunut Bilderbergiläisten komissaarien muodostama kultapossukerho jakelee sakkoja?
    Ei kai tuollaisia tarvitse maksaa?

    Reply
  • 23.5.2017 at 12:57
    Permalink

    Komissio = EPÄDEMOKRAATTISESTI valittu eliitin diktatuuri!

    Reply
  • 23.5.2017 at 13:22
    Permalink

    Ihmiset eivät tajua elävänsä diktatuurissa. Tilanne pahenee ja edessä on liittovaltio jota pieni eliitti johtaa hyvävelikerhonsa avustuksella. Omaisuudet kupataan kansoilta, samoin kansallisomaisuudet. DEMOKRATIA ON KUOLLUT

    Reply
    • 24.5.2017 at 17:37
      Permalink

      Noin neljännesvuosisata sitten politiikan tutkija Karl Steinhauser nimesi yhden kirjoistaan ”EU – huomispäivän Super-Neuvostoliitto”.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.