Sairaankuljetuskoptereita häiritty lennokilla ja laserilla Suomessa

0

Lapin poliisi on tänään (22.05.) saanut päätökseen esitutkinnan Rovaniemellä uutenavuotena tapahtuneesta hälytystehtävää suorittamassa olleen lääkärikopterin häirinnästä tehokkaalla laservalolla. Teosta epäiltyä on kuultu ja asia siirtyy syyttäjälle. Toinen valitettava ilmaliikenteen häirintä tapahtui sunnuntaina (21.05.) Tampere-Pirkkalan lentokentän läheisyydessä 400:n metrin korkeudessa lentävän lennokin kierrellessä  lääkärikopterin ympärillä.

Eilisestä Pirkkalan tapauksesta toteaa Aamulehden haastattelema lentotoiminnanjohtaja Jouni Romppainen helikoptereita operoivasta yhtiöstä: ”Lennokki tulisi ohjaamon lasista läpi. 400 metrin korkeudessa siinä menetettäisiin koko miehistö.” Rovaniemen lentoliikennehäiriköksi paljastui 50-vuotias mies. Hän oli osoitellut lentävän helikopterin ohjaamoon tehokkaalla vihreällä laserilla.

Syytekohdat Rovaniemen tapauksessa ovat lentoliikenteen häiritseminen ja kaksi pahoinpitelyä. Epäilty otettiin kiinni asunnosta, josta käsin hän osoitellut laserilla. Suomessa on aiemmin havaittu mm. laskeutuvien liikennekoneiden osoittelua lasereilla. Muualla Euroopassa tämä on yleisempää.

 

Asiasta kertoivat Iltasanomat 22.05.2017 ja Aamulehti 21.05.2017.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.