Graecopithecus freybergi muuttaa kuvaa ihmislajin alkuperästä: Euroopasta, ei Afrikasta

Simpansseihin johtavasta kehityslinjasta eronneet ihmisen esivanhemmat ovat liikkuneet Euroopan maaperällä jo ennen varsinaisiin ihmisiin luettavaa homo-sukua, johon kuuluvat mm. homo erectus, homo heidelbergenis ja homo sapiens. Me kuulumme h.sapiensin alalajiin homo sapiens sapiens. Lähimpiä ei-ihmis-sukulaisiamme ovat Kongon kääpiösimpanssit l. bonobot.

Simpanssin ja bonobon lajikehitys johti erkaantumiseen toisistaan yleisimmän käsityksen mukaan Kongo-joen erottaessa lajille soveliaat metsäseudut kahteen osaan, joissa asustelevien simpanssipopulaatioiden välillä ei tapahtunut geenivaihtoa.  Ihmiseen johtava linja olisi taas eriytynyt Afrikan suuren hautavajoaman itäpuolelle, missä ilmaston kuivuminen harvensi metsiä, ja pakotti liikkumaan maan pinnalla pitkiä matkoja. Näissä oloissa luonnonvalinta suosi muita ominaisuuksia, kuin lännempänä metsissä.

Geenivaihdon katkeaminen sademetsissä asusteleviin serkkuihin ja em. erilaiset olosuhteet tukivat toisensuuntaista kehitystä, jonka tulokset näemme jos katsomme peiliin. Nyt on esitetty hypoteesi, jonka mukaan ihmiseen johtavan ja linjan ja bonobo-linjan erkaantumisen näyttämö olisi ulottunut Eurooppaan asti: Kreikasta ja Bulgariasta vain kahtena löytönä tunnettu Graecopithecus freybergi määritellään ihmisen sukulaiseksi, ei apinoiden.

Graecopithecukset eivät kuulu myöhempien ihmisten homo-sukuun, mutta kylläkin meihin johtavaan linjaan.  Käsitystä ihmisten ja apinoiden erkaantumisesta jouduttaneen siirtämään nykyisin vallitsevaa käsitystä aiemmaksikin, -ja tapahtuneeksi Afrikan sijasta Euroopassa.

Eilen julkaistun tutkimuksen mukaan kyseiset fossiilit ovat ihmisten esi-isiä. Tutkijoiden mukaan löytö vahvistaa päätelmän, että apinoiden ja ihmisten sukulinjat erosivat itäisellä Välimerellä eikä Afrikassa, kuten tähän asti on oletettu.

MTV 23.05.2017.

Vielä äskettäin suorastaan aristoteelisen arvovallan ja tieteellisen keskustelun hegemonian omannut ”Out of Africa” -teoria saa nyt jo toisen takaiskun: Kun Svante Pääbon työryhmä selvitti homo sapiens neanderthalensiksen geenien läsnäolon nykyisin elävän ihmiskunnan geeniperimässä, ei voida enää vakavasti väittää että ihmiset tulivat Afrikasta muuhun maailmaan yhtenä 100 000 vuotta sitten tapahtuneena migraationa, vaan nykyihmiskunta on perinyt geenejä Euraasiassa asuneilta muiden ihmislajien populaatioilta.

Vanha kiistä yhden afrikkalaisen alkuperän ja ”monialue-teorian” välillä siis päättyi kompromissiin. Monialueteoria oletti eri mantereille levittäytyneiden homo erectus– ja homo haidelbergensis-populaatioiden kehittyneen paikallisesti nykyihmisiksi.

Out-of-Africa -ajattelusta on enää jäljellä näkemys, että kehitys apinamaisemmista muodosta nykyihmiseen olisi tapahtunut vain Afrikassa. Graecopithecus freybergi näyttää kaatavan tämänkin hypoteesin.

Graecopithecus freybergistä on vain kaksi näytettä:

 • 7 240 000 vuotta vanha hammas Bulgariasta,
 • 7 175 000 vuotta vanha alaleura Kreikasta.

Nämä löydöt tulkitaan enemmän ihmis- kuin apinamaisiksi.  Kun Graecopithecus on jopa miljoonan vuotta vanhimpia afrikkalaisia ihmisen esivanhemmiksi luokiteltuja löytöjä vanhempi, vallitsevaa kuvaa ihmisen kehityksestä joudutaan radikaalisti muuttamaan

 • Sahelanthropus-löytö Tsadista on vain kuusi miljoonaa vuotta vanha.

Ihmistymisen aikataulu ja tapahtumapaikka ovat uudelleenarvioinnin kohteena:

LÖYDÖKSIEN perusteella ihmisen kantamuoto erkaantui apinasukulaisista itäisessä Euroopassa Välimeren alueella. Tähän asti vahvoilla on ollut käsitys, että haarautuminen tapahtui Itä-Afrikassa. Ajallisesti sen uskotaan tapahtuneen 5–7 miljoonaa vuotta sitten.

Helsingin Sanomat 23.05.2017. Tutkimustiedote: https://www.eurekalert.org/pub_releases/2017-05/uot-sf7051717.php.

Tutkijat ovat vielä hyvin erimielisiä Graecopithecusten tulkinnasta, mutta Afrikan mantereen yksinoikeus ihmisen alkukodin kunniaan on nyt tieteenhistoriaa. Vähintään näyttää siltä, että ihmisen lajinsynnyn näyttämöä joudutaan laajentamaan itä-Afrikan savanneilta Itä-Eurooppaan, jossa 6-7 miljoonaa vuotta sitten vallitsi suurinpiirtein samanlainen kasvillisuus, kuin Itä-Afrikassa.

Tarkasteluun saattaa tulla sekin mahdollisuus, että simpannssien ja bonobojen ja ihmistyvien apinoiden erisuuntaisen kehityksen eräänä vaikuttajana on ollut maantieteellinen ero, Afrikasta Eurooppaan, ja välillä asuvien populaatioiden katoaminen. Ihmisten esivanhempia on myös saattanut muuttaa takaisin Afrikkaan.

Käsitykset ihmisen lajinsynnystä ovat muuttuneet em. neanderthalensis-tutkimusten kautta, ja tulevat ilmeisesti muuttumaan ehkä radikaalistikin.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tutkimus-paljastaa-ensimmaiset-ihmiset-asuivatkin-euroopassa-eivatka-afrikassa/6445418

https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/tutkijoiden-yllatysloyto-ihmisen-alkukoti-onkin-euroopassa-ei-afrikassa/

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/kaksi-yli-7-miljoonaa-vuotta-vanhaa-fossiililoytoa-vihjaa-ihmisen-evoluutio-simpansseista-erkanikin-euroopassa-6651472

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0177347

Telegraph 22.05.2017.6 thoughts on “Graecopithecus freybergi muuttaa kuvaa ihmislajin alkuperästä: Euroopasta, ei Afrikasta

 • 24.5.2017 at 08:04
  Permalink

  On myös 2 muuta lajia jotka usein jätetään huomioimatta. Ne ovat HomoNectrus ja HomoSandelis. Molemmille lajeilla on yhteisiä piirteitä. Molemmat lajit uskovat satuolentoihin, taruihin ja ovat aktiivisia pedofiileja ja varsinkin HomoSandelis on usein kuvattu niin sanottuna ”partalapsena ja karvakätenä”. Tunnusomaista näille partalapsille on voimakas parrankasvu ja ainoastaan 12-14 vuoden ikä, sekä hallitsematon halu perseraiskata jokainen vastaantulija, sen sukupuolesta tai nisäkäslajista riippumatta. HomoNectrus taas tykkää äärettömän paljon rytmimusiikista, kuten rummun hakkaamisesta. Se on luonteeltaan taikauskoinen, paksuilla rullahuulilla varustettu huumehörhö, joka tykkää Homosapiens blondeista ja pyrkii aina sellaisen seuraan kun niitä ympäristössään havaitsee. Myös tämä laji tykkää perseraiskata joukolla muita lajeja, mutta edellä mainitut blondit ovat heidän suosikkejaan. Molempien lajien kommunikointi on muista ihmisistä käsittämätöntä kovaäänistä molotusta josta ei saa kukaan muu mitään selvää, kuin toinen saman lajin edustaja. Lajeja tapaa kerääntyä laumoihin, paikkoihin jossa julkiset kulkuyhteydet risteävät. Näin lajit HomoNectrus ja HomoSandelis varmistavat itselleen lajityypilliseen käyttäytymiseen otollisen alueen jossa he pystyvät joukolla perseraiskaamaan ihmisiä ja toteuttamaan satuolentouskontoaan.

  Reply
  • 24.5.2017 at 09:59
   Permalink

   Saman totesi hieman toisin sanankääntein Carl von Linne jo 1700-luvulla, mutta kaikki rotuopit on yritetty demonisoida ja kieltää kulttuurimarxilaisessa tutkimuksessa ja mediassa. Hieno löydös ko.artikkelin tutkimus.

   Sitä ihmettelen, miksi suomalaisnainen tekee itselleen sekarotuisia lapsia? Ja miten somali saa synnyttää Suomen veronmaksajille kymmenittäin lapsia, joiden ÄO on tutkimusten mukaan keskinmäärin 68 kun pohjoismaalaisen lapsen on 98-100? Ennen Suomessakin käytettiin sterilisaatiota juuri sen takia, että kansa ei ” tylsämielisty.”

   Reply
 • 24.5.2017 at 11:11
  Permalink

  Hyvä uutinen. Nyt voinkin sitten valkoisena heteromiehenä rehellisesti todeta, ettei minulla ole mitään tekemistä Afrikan ja neekereiden kanssa.

  Reply
 • 24.5.2017 at 11:21
  Permalink

  Minulle ei tässä uutisessä ollut mitään uutta. Olen ollut koko ajan sitä mieltä että valkoinen mies ei voi mitenkään perityä afrikkaaisesta apinasta tai ihmisestä. Lihasmassa määerän suuri ero, kallon täydellinen eroavaisuus ja luuston rakennen kertovat karutonta kieltä siitä että me eurooppalaiset olemme todellakin täysin eri esi-isistä lähtöisin. Tätä todistaa myös oppiminen joka on paljon hankalampaa afrikkalaisille. Myös ihon erilainen rakenne viittaa täysin erilaiseen sukupuuhun.

  Saksalaiset olivat oikeassa tehdessään frenologista tutkimusta eikä sen tuloksia voida kiistää vieläkään. Tosin, amerikkalaisen holistisen koululääketieteen konsulteille se on yhä edelleen kova pala purtavaksi. Heidän uskontonsa kun on vain vähän yli 100 vuotta vanhaa. Joka on paljon nuorempaa kuin Saksalais-Venäläinen lääketiede. Kiinalaisesta lääketieteestä puhumattakaan, josta on 4000 vuoden takaa dokumentoituja kirurgisia operaatioita. Eikä Amerikkalainen koululääketiede pärjää edes Faaraoiden aikaiselle lääketieteelle. Ennenkuin kuluu muutamasata vuotta.

  Reply
 • 24.5.2017 at 17:05
  Permalink

  Tämä tuloshan osoittaa, että Hitler ja Rudolf Steiner ovat olleet oikeassa!

  Reply
 • 9.6.2017 at 07:49
  Permalink

  Tämä kaikki on kai tiedetty, mutta härskisti on tieteessä määrätty esitettäväksi valheita. Koska joku haluaa tuhota esim. valkoiset kansakunnat henkisesti ja fyysisesti. Samaan tapaan väitettiin vuosikymmeniä etelämereläisisstä vanhoista kulttuureista, että ne muka olisivat olleet seksuaalisesti vapaamielisiä. Tämä oli puhdasta valhetta.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *