Uusi hanke ehkäisemään turvapaikanhakijoiden rikollisuutta

Turva-hanke pyrkii edistämään turvapaikanhakijoiden sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan.

Oulun vastaanottokeskus sekä poliisihallitus ja poliisiammattikorkeakoulu pyrkivät yhteisellä TURVA–hankkeella edistämään turvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeuskäsityksiä ja ymmärrystä suomalaisesta yhteiskunnasta, sekä ehkäisemään turvapaikanhakijoiden rikollisuutta.

Hankkeessa yhteiskuntaan sopeutumista pyritään auttamaan kolmen eri lähestymistavan avulla:

  • Turvapaikanhakijoihin liittyvästä rikollisuudesta kerätään tutkimustietoa
  • Turvapaikanhakijoille valmistetaan videomateriaalia
  • Vastaanottokeskusten henkilökunnalle annetaan koulutusta väkivaltaa ehkäisevistä työmenetelmistä

Turvapaikanhakijoiden rikollisuudesta on puhuttu julkisuudessa, mutta aiheesta on olemassa tutkimustietoa varsin vähän. TURVA-hankkeessa tullaan kartoittamaan turvapaikanhakijoihin liittyvää rikollisuutta hyödyntäen poliisin tietojärjestelmiä. Tutkimusosion tuloksista julkaistaan tutkimusraportti.

Hankkeen tiedotusmateriaaliosiossa suunnitellaan ja toteutetaan uutta videomateriaalia turvapaikanhakijoille. Tallenteissa käsitellään perus- ja ihmisoikeuksia, rikoslain keskeisiä säännöksiä sekä poliisin toimintaa ja seuraamusjärjestelmää. Videomateriaalin suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana maahanmuuttajia kokemusasiantuntijoina.

Hankkeen väkivaltatyö- ja koulutusosiossa hankitaan tietoa väkivaltaa ehkäisevistä työmenetelmistä miesten parissa ja koulutetaan pilottiryhmissä vastaanottokeskusten henkilöstöä. Työmenetelmien toimivuutta vastaanottokeskustyössä arvioidaan koko hankkeen ajan. Hankkeen lopussa vastaanottokeskusten henkilöstö koulutetaan laajasti valtakunnallisissa koulutuksissa. Kehittämistoiminnan ja koulutusten pohjalta laaditaan väkivaltatyön opas vastaanottokeskusten työntekijöille.

Turvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeuskäsityksen edistäminen ja rikollisuuden ehkäisy, TURVA–hanke, saa Euroopan turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) tukea.

Lähde: Migri

9 thoughts on “Uusi hanke ehkäisemään turvapaikanhakijoiden rikollisuutta

  • 24.5.2017 at 15:04
    Permalink

    Matut ulos ja raja(rautaa)valvonta rajalle. Kaikki muu on hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa.

    Reply
  • 24.5.2017 at 15:30
    Permalink

    Kehitysmaalaisten integraatio jota on yritetty yli sukupolvien, ei ole toteutunut yhdessäkään Euroopan maassa. Tässä taas hölmöläisten ja riemuidioottien epätoivoinen yritys, jonka lopputuloksen kaikki tietävät.

    Reply
  • 24.5.2017 at 16:33
    Permalink

    Muslimin luonne on seuraava. Jos yhdellä naapurilla 1000 kamelin lauma ja toisella on vain 1 kameli, niin kun tuo 1 kameli karkaa toisen naapurin 1000 kamelin joukkoon niin 1 kamelin omistaja väittää kivenkovaan että puolet 1000 kamelista on Ihänen. KAIKKI MUSLIMIT JA MUUT PEDOFIILIUSKOVAISET ON KAMELIVARKAITA, JOTEN ET PYSTY MUUTTAMAAN HEIDÄN LUONNETTAAN.MIHINKÄÄN, KAIKKI YRITYKSET MUUTTAA ON TUHOON TUOMITTUJA, KOITTAKAA YMMÄRTÄÄ TÄMÄ, NIIN SEN JÄLKEEN ALKAKAA SUUNNITTELEMAAN TOIMENPITEITÄ SIIHEN MITEN ESTETÄÄN TERRORISMI. JOS EI YMMÄRRÄ EDELLÄ MAINITTUA (KUTEN SUVAKIT) NIIN EI OLE TOIVOAKAAN MISTÄÄN ”RAUHASTA”

    Reply
  • 24.5.2017 at 16:47
    Permalink

    Eiköhän parempi turva-hanke olisi jos turvapaikanhakijat aidattaisiin ja pidettäisiin yhteiskunnasta irti niin pitkään kuin lopullinen päätös tulee. Silloin rikollisuus pysyisi minimissään ja jos ne haluaisi tapella niin tapelkoot sydämensä kyllyydestä. Samalla selviäisi ne henkilöt jotka ovat valehdelleet uskontons ja/tai kotimaansa. Porukka helposti hoksaa kuka valehtelee. Näin itsevalvonta toimisi tehokkaimmin ja sen seurauksena voitaisiin passittaa Ruotsin puolelle kaikki ne jotka olivat valehdelleet. Oli kunnossa tai ei. Sillä sieltähän ne on tullutkin.

    Reply
  • 24.5.2017 at 18:40
    Permalink

    Naurettavaa touhua joka ei vaikuta mitään mihinkään!!!

    Reply
  • 24.5.2017 at 20:37
    Permalink

    Voi hevon ahteri!!! Tuota on ”kokeiltu” jo Ruosissa tuossa uppoavassa lotjassa. Tulokset puhuvat puolestaan niille, jotka omaavat omat aivot, joilla ajatella omalla järjellä ja vieläpä omalla ajalla ilman, että aivopierujen päästämisestä erikseen maksetaan palkkaa punavihereäsä kuplassa. Unkarissa matut suljetaan aidoitettuihin leireihin, josta ei pääse ulos minnekään ”tutustumaan prinsessoihin”, eikä muutakaan kivaa ”kotoutusohjelmaa”.
    Hanke on punavihreään demla paskaa, joka on haudutettu läpimädässä suvakkiudessa eli selväkielisesti perseen jakajien toimesta ja lätinästä.

    Rajat kiinni, matut ulos joka ainut karvaturpa ”morsiamiensa” kanssa. Mutta minkäs teet kun on pässit päättäjinä, jotka nuolevat EU:n ahteria kieli ruskeana pettäen omaa kansaansa keskellä kirkasta päivää valtiopetoksellisesti.

    Reply
  • 25.5.2017 at 01:29
    Permalink

    Ei! Ei enää yhtään hanketta vaan palautukset käyntiin ja uusille maahan pyrkiville pikakäännytys -tilanne on nyt saatava haltuun nopeasti, muslimien kumartelu kostautuu ja pommit räjähtelee jo viikoittain. Tästä huolimatta Suomeen pidetään länsiraja täysin auki -minkä lisäksi lentokoneet tuovat uusia elätettäviä Italiasta ja Kreikasta.

    Miten kauan tätä vielä aiotaan sietää? Paljon Suomeen on tarkoitus kuljettaa tänne täysin kuulumattomia muukalaisia elämään meidän kustannuksella?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.