Terrorismimurhista syytetyt irakilaiskaksoset voivat saada huomattavat korvaukset vangitsemisajastaan – Jopa 50 000€

7

Pirkanmaan Käräjäoikeus vapautti tuomiollansa irakilaiskaksoset kaikista syytteistä. Syyttäjä ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, aikooko se valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Jos syyttäjä ei valita tuomiosta saa vapauttava tuomio lainvoiman ja veljekset voivat hakea valtionkonttorilta korvauksia ajalta, jonka he ovat viettäneet tutkintavankeudessa syyttöminä.

Korvaussummaan vaikuttaa moni asia, mikä arvioidaan tapauskohtaisesti. Keskimäärin korvaukset ovat olleet yli sata euroa päivältä.

Irakilaiskaksoset ovat olleet vangittuina terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista epäiltyinä loppuvuodesta 2015 lähtien eli puolitoista vuotta. Veljekset saattavat saada vankeusajastaan siis reilusti yli 50 000 euroa.

7 KOMMENTIT

 1. Tämä on väärin veronmaksajia kohtaan.

  1) Veljekset eivät ole Suomen kansalaisia jolloin niitä ei koske suomalainen okeusturva

  2) Kiinniotettuina estettiin niiden mahdolliset rikokset ja raaikaali-värväykset Suomessa

  3) Suomen olisi pitänyt heti luovuttaa veljekset oikeuskäsittelyyn kotimaahansa koska sitä kotimaan puolesta vaadittiin.

  Näiden ja muidenkin perustelujen osalta, perusteita ”koppikorvauksiin” ei ole. Heillä ei ole juridista asemaa Suomen kansalaisina.

 2. Vittu noita Suomen oikeuslaitoksen tuomareita, onko ne ihan imbesillejä?? Niillähän oli ne telotuskuvat ja filmit omilla FB-sivuilla josta ne esitteli niitä ylpeänä vokissa muille matuille, miten niin ei voda todistaa että tekijät olisi samat. Esitteleekö käräjäoikeuden tuomarit muiden pedofiilifilmejä omilla sivuillaan ??

 3. Koska syyttäjällä ei ollut näyttöä puheidensa tueksi,tulisi asiaa käsitellä uudestaan,mutta toisesta kulmasta.Eli syyllistyikö syyttäjä vihapuheeseen tai peräti jopa törkeään kunnianloukkaukseen?No toisaalta en peruskoulun pohjalta ymmärrä,miksi tätä asiaa on ylipäätään prosessoitu Suomessa ja meidän vähäisten verovarojen turvin.Huvittavia puheita noin yleisellä tasolla on myös resurssipulasta valittaminen,koska tällaiseenkin on rajattomat resurssit.Mahtaako muuten loppupeleissä kaikkineen edes miljoona riittää tässäkään casessa ?Muuten olen sitä mieltä,jotta Suomen on erottava Eu:sta ja Eurosta ja pysyttyvä kaukana Natosta.

 4. Toivottavasti maksetuista korvauksista vähennetään kaikki oikeuskulut tai ainakin puolustuksen kulut.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.