Terrorismimurhista syytetyt irakilaiskaksoset voivat saada huomattavat korvaukset vangitsemisajastaan – Jopa 50 000€

Pirkanmaan Käräjäoikeus vapautti tuomiollansa irakilaiskaksoset kaikista syytteistä. Syyttäjä ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, aikooko se valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Jos syyttäjä ei valita tuomiosta saa vapauttava tuomio lainvoiman ja veljekset voivat hakea valtionkonttorilta korvauksia ajalta, jonka he ovat viettäneet tutkintavankeudessa syyttöminä.

Korvaussummaan vaikuttaa moni asia, mikä arvioidaan tapauskohtaisesti. Keskimäärin korvaukset ovat olleet yli sata euroa päivältä.

Irakilaiskaksoset ovat olleet vangittuina terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista epäiltyinä loppuvuodesta 2015 lähtien eli puolitoista vuotta. Veljekset saattavat saada vankeusajastaan siis reilusti yli 50 000 euroa.

7 thoughts on “Terrorismimurhista syytetyt irakilaiskaksoset voivat saada huomattavat korvaukset vangitsemisajastaan – Jopa 50 000€

  • 25.5.2017 at 20:59
    Permalink

    Tämä on väärin veronmaksajia kohtaan.

    1) Veljekset eivät ole Suomen kansalaisia jolloin niitä ei koske suomalainen okeusturva

    2) Kiinniotettuina estettiin niiden mahdolliset rikokset ja raaikaali-värväykset Suomessa

    3) Suomen olisi pitänyt heti luovuttaa veljekset oikeuskäsittelyyn kotimaahansa koska sitä kotimaan puolesta vaadittiin.

    Näiden ja muidenkin perustelujen osalta, perusteita ”koppikorvauksiin” ei ole. Heillä ei ole juridista asemaa Suomen kansalaisina.

    Reply
  • 25.5.2017 at 21:11
    Permalink

    Korpilaki ja Lapuan miehet hommiin.

    Reply
  • 25.5.2017 at 21:15
    Permalink

    Vittu noita Suomen oikeuslaitoksen tuomareita, onko ne ihan imbesillejä?? Niillähän oli ne telotuskuvat ja filmit omilla FB-sivuilla josta ne esitteli niitä ylpeänä vokissa muille matuille, miten niin ei voda todistaa että tekijät olisi samat. Esitteleekö käräjäoikeuden tuomarit muiden pedofiilifilmejä omilla sivuillaan ??

    Reply
  • 25.5.2017 at 21:56
    Permalink

    Kannattaisi varmaan oikolukea tämä teidän uutinen…

    Reply
  • 25.5.2017 at 21:57
    Permalink

    Koska syyttäjällä ei ollut näyttöä puheidensa tueksi,tulisi asiaa käsitellä uudestaan,mutta toisesta kulmasta.Eli syyllistyikö syyttäjä vihapuheeseen tai peräti jopa törkeään kunnianloukkaukseen?No toisaalta en peruskoulun pohjalta ymmärrä,miksi tätä asiaa on ylipäätään prosessoitu Suomessa ja meidän vähäisten verovarojen turvin.Huvittavia puheita noin yleisellä tasolla on myös resurssipulasta valittaminen,koska tällaiseenkin on rajattomat resurssit.Mahtaako muuten loppupeleissä kaikkineen edes miljoona riittää tässäkään casessa ?Muuten olen sitä mieltä,jotta Suomen on erottava Eu:sta ja Eurosta ja pysyttyvä kaukana Natosta.

    Reply
    • 26.5.2017 at 00:28
      Permalink

      Repesin täysin… Syyttäjä syytteessä rasismista ja vihapuheesta…

      Reply
  • 25.5.2017 at 22:04
    Permalink

    Toivottavasti maksetuista korvauksista vähennetään kaikki oikeuskulut tai ainakin puolustuksen kulut.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.