Etelävaltioiden sotamonumenttien poistaminen laittomaksi Alabamassa

0

Yhdysvaltain Alabamassa asetettiin keskiviikkona laki, joka suojaa osavaltiossa Etelävaltioiden monumentit, jotka ovat 40 vuotta vanhoja tai sitä vanhempia. Laki on käänne Alabamassa, jossa Robert Bentleyn alaisuudessa poistettiin Etelävaltioiden sotalippu sen kongressitalolta.

Useat Yhdysvaltain osavaltiot ovat poistaneet Etelävaltioiden sotamonumentteja viime aikoina niistä lähtökohdista käsin, että ne ovat rasistisia. Senaattori Gerald Allen ylistää kuitenkin kuvernööriä, joka allekirjoitti monumenttien suojelun laiksi: ”Arvostan sitä, että kuvernööri Ivey nousi hyvin harkitusti puolustamaan Alabaman historian säilyttämistä.”

”Toisin kuin meidän arvostelijamme väittävät, monumenttien suojeluasetus on tarkoitettu Alabaman kaiken historian suojelemiseksi – hyvän ja pahan – jotta meidän lapsemme ja lastenlapsemme voivat oppia menneestä rakentaakseen paremman tulevaisuuden”, senaattori jatkoi.

Toivottavasti Suomikin saa säilyttää sotamonumenttinsa EU:n alaisuudessa, vaikka mekin hävisimme sotamme.

 

Lähde: It’s Now Illegal In Alabama To Remove Confederate Monuments [HuffingtonPost]

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.