Manun isku: suomalaisyhteys ja rahoitus opintolainalla

0

Salman Abedin kiihkoislamilainen terrori-isku tappoi Manchesterissa 22 henkilöä, joiden joukossa oli paljon lapsia, etenkin tyttöjä. Sairaalassa on edelleen 66.

Iskun taustoista on selvinnyt, että Abedi rahoitti iskunsa verorahoin tuetulla opintolainalla, jota hän oli saanut ainakin 16 000 euron edestä ja josta osan hän sai pudottuaan kurssilta. Abedille oli ilmeisesti maksettu myös asumistukea.

Abedin kanssa Syyriaan terroristikoulutukseen lähteneiden joukossa oli myös 24-vuotias mies, jolla on Suomen kansalaisuus. Suomessa nykysin vain ajoittain oleskeleva mies on viranomaisten mukaan puoliksi tuntematonta alkuperää ja puoliksi somali.

Lähde:  Manchesterin iskun epäilty tekijä käytti opintolainaa terrorijuoneen – Yle: Tekijällä yhteys suomalaiseen? [MTV]VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.