Manchesterin joukkomurhaajan nuorempi veli valmisteli iskua YK -saattueeseen Tripolissa

Manchesterin nuortenkonsertissa tuhoisan itsemurhaiskun tehneen Salman Abedin nuorempi veli Hashim valmisteli terroristisolun kanssa iskua, jonka kohteena oli YK:n Libya-projektin saksalainen johtaja Martin Kobler ja hänen saattueensa.
Iskun oli tarkoitus tapahtua aiemmin tänä vuonna Tripolissa, mutta Libyan turvallisuusjoukko Rada sai vihiä suunnitelmasta ja ehti estää sen toteuttamisen. Terroristisolu oli kiinnijäädessään jo pomminrakennuksen viimevaiheissa.

Radan tiedottajan Ahlem Bin Salemin mukaan heillä on todisteita molempien veljesten kytköksistä Isis:iin. Hashimilla oli heidän mukaansa merkittävä rooli terroristisolussa. Hashim pidätettiin yhdessä isänsä kanssa perheen kotoa Tripolissa.

Hashim Abedi myönsi kuulustelijoille että hänellä on yhteyksiä Isis:iin. Hän sanoi jakavansa veljensä kanssa yhteisen ideologian ja olevansa täysin tietoinen siitä mitä Salman teki Manchesterissa.

Deaktivoidussa Facebook -profiilissaan Hashim nimeää Osama Bin Ladenin sankarikseen ja hehkuttaa iskua World trade centeriin. Sosiaalisen median tilien perusteella  Hashim ja Salman kuuluivat myös radikalisoituneiden nuorten miesten verkostoon Manchesterissa, Portsmouthissa ja Cardiffissa, joka kävi keskusteluja Isis:in ja muiden terroristiryhmien tukemisesta.

 

 

28.5.2017 http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/younger-brother-manchester-bomber-plotted-terror-attack-un-envoy-libya-a7760056.html



2 thoughts on “Manchesterin joukkomurhaajan nuorempi veli valmisteli iskua YK -saattueeseen Tripolissa

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.