Trump empii ilmastosopimusta

0

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näytti ilmastoskeptismiään johtavien talousmahtien G7-kokouksessa lauantaina (27.05.). Pariisin ilmastosopimuksen noudattamisesta ei päästy sopuun, vaikka muut olivatkin siihen suostuvaisia.

Vaalikampanjansa aikana Trump nimitti käsitystä ihmisen aiheuttaman hiilidioksidimäärän kasvun ja ilmaston lämpenemisen yhteydestä ”kiinalaiseksi huijaukseksi”.

Suurin hiilidioksidin päästäjä on Kiina, USA on kakkosena. Hiilidioksidin osuus ilmakehän kaasuista on nykyisellään 335 ppm:ää. PPM tarkoittaa miljoonasosaa. Hiilidioksidin määrä ilmakehässä on ollut aikaisempina luonnonhistoriallisina kausina nykyistä suurempi.

Hiilidioksidin määrässä havaitun kasvun arvellaan liittyvän teollisuuden ja liikenteen päästöihin, so. fossiilisen hiilen polttamiseen kivihiiltä ja öljyä käytettäessä. Nykyisen tieteellisen käsityksen mukaan kaikki fossiilinen hiili on kasvien ilmakehästä ottamaa.

Asiasta kertoi Iltalehti 27.05.2017.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.