Kaupunginhallituksen pj:n palkkioon esitettiin 2500 % korotusta Forssassa

Tänään julkitulleet Forssan kaupunginhallituksen pöytäkirjat paljastavat mielenkiintoisia asioita. Kaupunginhallitukselle esitettiin 22.5.2017 pidetyssä kokouksessa, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio, joka tähän saakka on ollut 2400 euroa vuodessa, tultaisiin nostamaan 60 000 euroon. Kiinteän vuosipalkkion lisäksi maksetaan kokouspalkkiota 143 euroa per kokous.

Korotusta tulisi siis peräti 2500 prosenttia. Perustelut ennätyssuurelle korotukselle voit lukea alla olevasta kuvasta, joka on kuvaruutukaappaus julkisesta pöytäkirjasta.

 

Pöytäkirjan liitteestä löytyvät tarkat euromääräiset summat, joista kuvaruutukaappaus alla.

Forssan kaupunginjohtaja esitti, että kaupunginhallitus ehdottaa valtuuston hyväksyvän uuden palkkiosäännön, jossa kaupunginhallituksen puheenjohtajan palkkiota esitettiin 25-kertaistettavaksi.

Esitetyn korotuksen toteutuessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja saisi jatkossa jo kahdessa viikossa enemmän palkkiota kuin ennen koko vuonna.

Kaupunginhallitus kuitenkin yksimielisesti päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi, joten nähtäväksi jää, millaiseksi asia tulevaisuudessa muodostuu.

Kaupunginjohtaja perustelee palkkion huimaa korotusta töiden lisääntymisellä, vaikka tuleva SOTE-uudistus vie kunnilta pois noin puolet niiden nykyisistä tehtävistä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on siis luottamushenkilö, joka ei ole työ- tai virkasuhteessa kaupungille oleva taho. Luottamustoimet tehdään yleensä muun päivätyön ohella, ja koostuvat pääasiassa iltaisin järjestettävistä kokouksista, joita on yleensä muutama vuodessa.

Täten 2400 euron vuosipalkkion voisi kuvitella olevan ihan riittävän, kun kyse on 17 000 asukkaan kaupungista. Vertailun vuoksi esimerkiksi Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtajan vuosipalkkiot ovat olleet yhteensä noin 22 000 euroa (10450 € vuosipalkkio + kokouspalkkiot 385 €/kokous).

Forssan Lehdelle kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi kiistää ”huhut 60 000 euron vuosipalkkiosta”, vaikka luvut ovat selvästi nähtävissä julkisista pöytäkirjoista.

Nykysuomeen yhteyttä ottaneet paikalliset asukkaat ovat pöyristyneitä siitä, että kiky-sopimuksen myötä kuntatyöntekijöiden palkat laskevat, mutta samaan aikaan luottamushenkilöille esitetään näin härskejä korotuksia palkkioihin.

Hyvä veli -järjestelmä elää ja voi hyvin Suomessa. Luultavasti sen jälkeen, kun kaupunginjohtaja olisi saanut läpi hallituksen puheenjohtajan mittavan palkkionkorotuksen, olisi hallituksen puheenjohtaja alkanut ajaa suurta korotusta kaupunginjohtajan palkkaan.

Mieleen tulee muutaman vuoden takainen esimerkki Helsingistä, jossa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen esitti apulaiskaupunginjohtajille reilua palkankorotusta, ja samaan aikaan apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri esitti niinikään reipasta korotusta kaupunginjohtajan palkkaan.

Nykypäivän poliittisille toimijoille Suomessa ei mikään ole liian härskiä, kun oman tilipussin paksuudesta on kyse. Laskunhan maksavat veronmaksajat.

 

3 thoughts on “Kaupunginhallituksen pj:n palkkioon esitettiin 2500 % korotusta Forssassa

 • 29.5.2017 at 15:55
  Permalink

  Kiva palkkio Forssan kehitysmaalaistamisesta. Mitäs Sanni-ministeri sai? Forssaan pakotettiin vokki vaikka sitä rajusti vastustettiin. Muistuu mieleen Sanni tytön tuskainen parahdus turjakkeiden puolesta” he ovat väkivallan uhreja, eivät sen tekijöitä”.

  Reply
 • 29.5.2017 at 17:31
  Permalink

  2500%:n palkankorotus on vielä maltillista, jos ajattelee, että vain mielikuvitus on rajana.

  Reply
 • 2.6.2017 at 20:48
  Permalink

  2400 euron korotus 60 000 euroon tarkoittaa 2400 prosentin korotusta, ei 2500 prosentin korotusta. Osoittaa taas kerran toimittajien yleissivistyksen puutetta. Kun on lahjaton niin on lahjaton ja joutuu toimittajaksi. Matematiikan opettaja:

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.