Naisten uusi trendi: Ampiaispesää vaginaan – Gynekologit varoittavat

Sikäli kun peniksensuurentamis-ohjeet tekevät kauppansa miehille, naisia kiinnostaa vaginan kiinteyttäminen. Markkinoille onkin tullut valmisteita, jotka koostuvat pääosin jauhetusta ampiaispesästä. Gynekologit ovat hyvin huolestuneita po. suuren suosion saaneista ”luonnonlääkkeistä”.

Ampiaispesän lääkinnällinen vaikutus perustuu niihin antibakteerisiin ainejäämiin, joita yhdyskuntahyönteiset erittävät pesiinsä haitallisten bakteerien, homesienten yms. taudinaiheuttajien torjumiseksi. Siitä huolimatta loppukesän ja syksyn ampiaispesät ovat hyönteisille tauti- ja loispommeja. Ampiaisten selviytymis-strategia onkin pesien yksivuotisuus: Pesä asukkaineen kuolee syksyllä, vain kuningattaret talvehtivat perustaakseen keväällä uusia pesiä.

Kaupallinen valmistaja käyttääkin keväällä ja kesällä talteenotettuja pesiä, joissa antibakteeriset aineet ovat vahvempina pitoisuuksina. Ampiaspesä-tahnan käyttö otsikossa kuvatulla, nyt yleistyneellä, tavalla saa kuitenkin terveys-ammattilaisten torjunnan:

  • Naisen vaginassa on omia ihmiselle luontaisia haittaorganismien torjuntamekanismeja, ja vakiintunut hyödyllinen bakteerikanta (yleensä).
  • Antibakteeristen aineiden käyttö ”siellä” saattaa luoda elintilan uusille vieraille bakteerikannoille, joiden symbioosi ihmisen elimistön kanssa on sattumanvarainen.
  • Tahna saattaa aiheuttaa limakalvojen kuivumista, mikä lisää hankautumien ja haavautumien todennäköisyyttä. Kun vierailta bakteereiltä suojaavaa omaa bakteerikanta on em. luonnonlääkkeellä jo heikennetty, tartuntojen riski kasvaa.

Gynekologi Jen Gunter varoittaakin lehdessä:

Tahnan laittaminen vaginaan kuivattaa vaginaa ja voi aiheuttaa hankausta s****n aikana ja tuhoaa vaginan omaa bakteeristoa. Myös HIV-viruksen tartunnan riski voi nousta.

Asiakkaiden motiivi po. luonnonlääkkeen käyttöön on vaginan tiukentaminen seksuaalisen nautinnon lisäämiseksi. Sinänsä ymmärrettävää, ja jossain määrin houkuttelevaakin. Terveysalan ihmiset eivät myöskään suosittele toista, huhupuheena leviävää, metodia:  Naisellisen genitaalialueen pieksemistä tuoreilla nokkosilla.

Asiasta kertoi Terveys ja hyvinvointi 01.062017.




VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.