Ruotsissa kysellään tytöille neitsyystodistuksia

0

Jo eläkkeelle jäänyt, ruotsalainen kätilö Rosa-Marie Lager kertoo kokemuksistaan työskenneltyään länsi-ruotsalaisella nuorisovastaanotolla.

Häneltä on tultu pyytämään usein tytöille neitsyystodistusta. Hän on kirjoittanut hyvin todistuksen noin kymmenelle tytölle riippumatta siitä oliko tyttö neitsyt vai ei. Päätöksissä hän on puhtaasti ajatellut tytön parasta. Tapaukset ovat olleet hyvin erilaisia.

 

-Jotkut tytöt tulivat itse vastaanotolle pyytämään todistusta, että he ovat neitsyitä. Esimerkiksi yksi tapaus, jossa nuori pari oli avioitunut, mutta mies oli alkanut epäillä tuoreen vaimonsa neitsyyttä. Mies uhkasi avioerolla. Nainen tuli luokseni ja pyysi saada todistusta neitsyydestään. Minulla oli tapana kirjoittaa näihin todistuksiin, että ”ei näyttänyt siltä, että nainen olisi ollut yhdynnässä” kertoo Lager.

Lager kertoo myös, että ei kadu mitä teki. Toinen tapaus, mistä hän kertoo, kun perhe on tuonut tytön vastaanotolle, kun äiti saaneet tietää tytön tapailevan poikaa ja perhe halusi tytölle neitsyystodistuksen siksi, että tyttö lähetettäisi kotimaahansa avioliittoon.

-Tajusin nopeasti, että tyttö oli vaarassa. Pukkasin äidin sivuun ja sanoin, että hän ei voi olla samassa tilassa kun teen tutkimusta. Vein tytön sermin taakse ja kuiskasin tytölle, että autan häntä. Tyttö ymmärsi tarkoitukseni ja oli mukana juonessa, sanoo Lager.

Tässä tapauksessa hän kieltäytyi kirjoittamasta todistusta ja tutkimatta tyttöä sanoi äidille, että tyttö on neitsyt, että tyttöä ei pakkonaiteta kotimaahansa.

Lähde: Kansalainen

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.