Sisäministeriö ehdottaa rajavartijoille oikeutta käyttää konepistoolia

Rajavartijoille on mahdollisesti tulossa oikeus käyttää konepistoolia. Mikäli asetusmuutos toteutuu, tulee se voimaan heinäkuun ensimmäinen päivä.

Rynnäkkökivääriin on ollut jo oikeus aluevalvontalain mukaisissa ja sotilaallisissa maapuolustuksen tehtävissä.

Nykyisillä aseilla ei voi vastata uhkiin riittävän hyvin ja sisäministeriö kirjoittaa asemuutoksesta muistiossa seuraavasti:

-Asetuksen muutoksesta Rajavartiolaitoksen erityisaseisiin lisättäisiin konepistooli Rajavartiolaitoksen lakisääteisissä tehtävissä tarvittavan voimakeinovalikoiman laajentamiseksi. Konepistoolin käyttöönotolle on tarve erityisesti tilanteissa, jossa toimintaympäristö tai tehtävä  kivääriä tai haulikkoa kevyemmän ja pienemmän ampuma-aseen käyttöä, mutta henkilökohtaisella virka-aseella ei pystytä vaikuttamaan tarpeeksi kaukaa tai tarpeeksi tehokkaasti vaarallisen toiminnan lopettamiseksi, käynnissä olevan tai alkavan vakavan rikoksen estämiseksi tai kiireellistä ja tärkeää tehtävää suorittaessa esineen, eläimen tai muun vastaavan esteen poistumiseksi.

Lähde: Valtioneuvosto.fi

 

 

 

6 thoughts on “Sisäministeriö ehdottaa rajavartijoille oikeutta käyttää konepistoolia

  • 3.6.2017 at 15:44
    Permalink

    Konepistooleja olisi tarvittu syksyllä 2015 kun Suomeen tunkeutui 32 500 epämääräistä aavikon ihmettä.

    Reply
    • 4.6.2017 at 11:44
      Permalink

      Näin on. Sen sijaan armeija kutsuttiin hätiin – kantamaan loisten nyyttejä.

      Reply
  • 3.6.2017 at 21:48
    Permalink

    Olisi haaskaa tietää ammutaanko niillä meitä suomalaisia vai keille se on tarkoitettu.
    Onkin viisasta käytää kondoomia sen jälkeen kun pulla on jo ”uunissa”.

    Lähde: Valtioneuvoston vatuloijat.

    Reply
  • 3.6.2017 at 22:49
    Permalink

    Miksei rynnäri kelpaa? Eli mikä tämä idea on, konepistooli on tietenkin näppärämpi ase, jos se on hieman pistoolia kookkaampi. No eipä sitten aiemmin tullut mieleen.
    Luulen, että tässä valmistaudutaan, koska tiedetään kansan olevan tyytymätöntä, ei nämä kp:t ole ahlämeitä eikä rullahuulia varten.

    Reply
  • 4.6.2017 at 10:43
    Permalink

    Vallankahvassa olevat maanpetturit valmistautuvat todelliseen sotaan omaa kansaansa vastaan – korruptoituina Super-Neuvostoliitto-diktatuurin nuoleskelijoina. Ei Risto Ryti aikoinaan turhaan varoittanut maamme sisäisistä vihollisista.
    Eikä Veikko Vennamo aikoinaan aiheetta puhunut seteliselkärankaisista rötösherroista.

    Reply
  • 4.6.2017 at 16:58
    Permalink

    Täläkään ei ole mitään tekemistä sen kanssa että rajoja suljettaisiin tai että rajojen portteja edes suljettaisiin matujen ja pakoloisten invaasiolta. Kyllähän kaikenlaisia lume-päätöksiä tehdään mutta niin kauan kun rajavartijat osallistuvat matujen maahantulon kiihdyttämiseen, ei näillä päätöksillä ole mitään merktystä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.