Manchester Arena 2017 ja Bataclan 2015: Sama toimija?

Hyökkäykset rock-konserttiin Pariisissa 13.11.2015 ja äskettäin Manchester Arenalle saattavat olla samojen suunnittelijoiden käsialaa? Sama terroristiryhmä löytyy molempien tapausten taustalta.

Manchesterin pommimies oli kontaktissa ISIS:iin, ja on viitteitä yhteydestä Pariisin 2016-iskuihin, kertoo lehti. Libyan turvallisuusviranomaiset ovat tutkineet Manchesterissa itsensä ja 22 sivullista tappaneen Salman Abedin Libyaan soittamia puheluita, ja löytäneet yhteyden ”islamilaisen kalifaatin” paikalliseen yhteistyökumppaniin  Katibat al-Battar al-Libi:iin.  Kontakti yhdistää Abedin Pariisin 2015 terroritekoihin.

Pariisissa 13.11.2015 136 pariisilaista surmanneiden terroristien on päätelty tukeutuneen samaiseen Katibat al-Battar al-Libi -terroristiryhmään, joka toimii Libyasta käsin.  Expressin lähteet kertovat libyalaisten rohkaisseen viesteissään Abedille häntä iskemään Manchester Arenalle.

Express on kuullut Libyan turvallisuusviranomaisten lisäksi terrorisimintutkija Nathaniel Barria.

Katibat al-Battarin johtajana toimi Pariisin joukkomurhien aikana Belgiassa syntynyt libyalaistaustainen Abdelhamid Abaaoud. Häntä pidetään myös Bataclanin rock-klubiin yms. kohdistuneen iskusarjan pääsuunnittelijana.

Katibat al-Battar al-Libi, esittely Bellingcatissa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *