Yksi London Bridgen terroristeista esiintyi jihadisteista kertovassa TV-dokumentissa

2

Poliisi on toistaiseksi paljastanut London Bridgen kolmesta terroristista tietoja ainoastaan yhden henkilöllisyydestä, ja hänestäkin ainoastaan hänen kutsumanimensä Abz. Abz oli pakistanilainen 27 -vuotias entinen metrotyöntekijä, joka eli vaimonsa ja kahden pienen lapsensa kanssa Itä-Lontoon Barkingissa. Abz muutti Pakistanista Englantiin jo lapsena.

Abzin henkilöllisyys paljastui erään hänen entisen ystävänsä otettua yhteyttä poliisiin. Ystävän mukaan Abzin radikalisoituminen alkoi hänen katsoessaan Youtubesta yhdysvaltalaisen vihasaarnaaja Ahmad Musa Jibrilin videoita, joissa kehoitetaan tappamaan vääräuskoisia. Radikalisoitumisen myötä Abzin elämä muuttui täysin – hän alkoi kytätä naapuriensa uskonnollista moraalia ja kysellä kuinka monta kertaa päivässä he rukoilivat ja sättiä naisia liian paljastavasta pukeutumisesta.

Radikalisoitumisen edetessä Abz jätti työnsä voidakseen paremmin omistautua jihadille ja naapurinlasten aivopesemiselle. Hän esiintyi 2016 Channel 4:n TV dokumentissa ”The Jihadis Next Door” (Naapurin jihadistit), jossa hänen nähtiin levittävän jihadistilippua paikallisessa puistossa kuuluisan vihasaarnaajan seurassa ja aivopesevän lapsia. Abzin entinen ystävä kertoo soittaneensa terrorismin vastaiselle kuumalle linjalle, jonne kansalaiset voivat soittaa vihjepuheluita, ja varoittaneensa virkavaltaa Abzin kasvavasta radikalisoitumisesta, mutta nähtävästi he eivät pitäneet tilannetta liian huolestuttavana.

Eräs Abzin naapuri kertoo että Abzin asunnolle kokoontui säännöllisesti nuoria muslimeita kuuntelemaan Abzin aivopesusaarnoja. 42 -vuotias kolmen lapsen äiti Erika Gasparri kertoo myös soittaneensa kuumalle linjalle vihjepuhelun koskien Abzia, koska Abzilla oli tapana istuskella kahden muun jihadistin kanssa Northburyn peruskoulun viereisessä puistossa ja keskustella koululasten kanssa. Hän oli jakanut lapsille karkkia vastineeksi uskonnollisten saarnojen kuuntelemisesta. Kolmas naapuri kertoo, että Abz oli potkaistu viime vuonna ulos eräästä moskeijasta liian avoimen ISIS:in tukemisen takia.

Poliisin ampuessa Abzin hänen tapettuaan useita ihmisiä London Bridgellä ja Borough marketilla, hänen kehonsa ympärille oli kiinnitetty useita tyhjiä peltitölkkejä, joiden oli ilmeisesti tarkoitus jäljitellä pommivyötä. Niissä ei kuitenkaan ollut räjähteitä.
Poliisi pidätti sunnuntain aikana 12 henkilöä Barkingin alueella London Bridgen terrori-iskuun liittyen.

5.6.2017 http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/london-bridge-terror-attack-terrorists–10562140

5.6.2017 http://www.aninews.in/newsdetail-NA/MzE4MTAx/london-attacker-a-pakistani-shifts-focus-on-pakistan-as-cradle-of-terror.html

5.6.2017 https://www.thesun.co.uk/news/3723382/attacker-arsenal-kit-kfc-c4-doc-jihadi-flag-radicalise-kids-thrown-out-mosque-quizzed-cops/2 KOMMENTIT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.