Suviseuroihin ja Pori Jazzeille terroriesteitä

Porissa tänä kesänä järjestettävät suurtapahtumat eli Suviseurat, Suomi-Areena ja Pori Jazz ovat saamassa turvallisuusjärjestelyitä myös mahdollisen ajoneuvolla tehtävän terrori-iskun varalta.

Viime viikonloppuna toteutunut Lontoon terrori-isku ei ole ainoa syy, jonka vuoksi Porin suurtapahtumien turvallisuussuunnitelmia päivitetään. Turvallisuusnäkökulma on otettu huomioon jo aiemmin.

–Olemme hereillä. Asioita on pohdittu viranomaisten kanssa viimeksi viime perjantaina. Erityisinä suojauskohteina ovat suuret yleisötapahtumat, paljastaa Porin kaupungin riskienhallintapäällikkö Pasi Vainio.

Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen kertoo, että suojaukset tehdään viranomaisohjeistuksen mukaisiksi.

–Näitä asioita on tehty jo ennenkin. Sinänsä tämä ei ole meille uutta, Nieminen toteaa.

Konkreettisina suojina ajoneuvohyökkäyksen varalta suunnitellaan käytettäviksi suuria luonnonkiviä ja ajoneuvoesteitä.

–Tarkempia yksityiskohtia emme kerro. Meidän on otettava huomioon myös se, että huoltoliikenne ja hälytysajoneuvot pääsevät alueelle, muistuttaa Nieminen.

Pori Jazzille ja Suviseuroille on tärkeää, että ratkaisut ovat myös esteettisiä.

Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Timo Valli kertoo järjestelyjä tehtävän niin, etteivät ne luo tapahtuman yleisössä levottomuutta.

–Sama koskee myös asian tiimoilla noudatettavaa viestintälinjaa.

Vallin kertoman mukaan suunnitelmat ovat viranomaisten edellyttämällä tasolla.

–Meillä on myös tapahtuman aikana oma tilannekeskus ja valvomo. Turvallisuudesta ovat huolehtimassa ammatti-ihmiset, eivät amatöörit, korostaa Valli.

Turvajärjestelyt ovat olleet tapetilla kevään aikana muuallakin Suomessa.

Tapparan mestaruusjuhlien ajaksi Tampereen keskustoria ympäröivät väylät tukittiin rekka-autoilla, jotta kukaan ei olisi päässyt ajamaan autolla torille kokoontuneeseen väkijoukkoon.

Myös Savonlinnassa SapKon Mestis-juhlissa tori varustettiin estein. Nyt Savonlinnan kaupunki suunnittelee torin suojausta kiinteillä betoniesteillä.

Satakunnan pelastuslaitos on tehnyt riskianalyyseja suurista tapahtumista ja niiden keskeisistä yleisöä keräävistä paikoista.

–Parhaillaan käymme neuvotteluja Suomi-Areenaan liittyvistä järjestelyistä, palotarkastaja Jouni Roos kertoo.

Suurtapahtumien valvonta on näkyvää. Roos muistuttaa, että esimerkiksi Pori Jazz on jo nykyisellään alueena hyvin rajattu.

Lähde: Satakunnan Kansa

6 thoughts on “Suviseuroihin ja Pori Jazzeille terroriesteitä

  • 6.6.2017 at 11:53
    Permalink

    Suomi on antanut pelolle vallan. Suomi on alistunut terrorismiin mieluummin kuin koittaisi estää sitä.

    Suomi on antanut terrorismille kasvot. Ja ne näkyvät yleisötapahtumissa. Se on pelkoa, se on odotusta tulevasta, se on kauhua.

    Miksi maahamme päästetään terroristeja?

    Reply
    • 6.6.2017 at 21:26
      Permalink

      Vuodelta 1995 oleva EU:n ja 9 Afrikan maan välinen Barcelonan sopimus takaa paitsi mm. tavaroiden myös ihmisten vapaan liikkumisen sopijamaiden välillä eli näillä 9 Afrikan maan MUSLIMEILLA on vapaa pääsy kaikkiin EU-maihin.
      Ks. ”The Barcelona Declaration – Euro Mediterranean – EU’s dirty secret”, http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English.php

      Tästä sopimuksesta rikollisia vallanpitäjiä tukeva valta-VALE-media VALEHTELEE VAIKENEMALLA kuten monesta muustakin kansalaisille hyvin tärkeästä asiasta.

      Reply
  • 6.6.2017 at 13:13
    Permalink

    Rekka- ja ajoesteet yleisesti eivät tule lieventämään terroriuhkaa yhtään enempää, kun sinne joku terroristi voisi soluttautua pommit repussa tai takin alla. Tässä ollaan oletettu että isku tehdään rekalla tai pakulla ajaen, kun ei huomioida että isku voidaan myös suorittaa viidakkoveitsellä (tai vaikkapa keittiöveitsellä tai jopa puukolla) vaatteiden alle salakuljetttuna.

    Miettikää tilanteita vuosia sitten. Tarvitsiko silloin varautua terroi-iskuun suurtapahtumilla, kuten yllä mainutuissa suviseuroissa tai Pori Jazzissa? Kaksi vuotta sitten päästettiin 30 000 ”pakolaista” maahan milloin ISIS oli suurimmillaan, ihan vaan koska monikulttuurisuus ja suvaitsevaisuus olivat trendi ja muodissa. Nyt seuraamme tämän hulluuden seurauksia.

    Ja silti vain sanotaan: ”Älkää antako pelolle valtaa!” Meidän ei tarvitsisi antaa pelolle valtaa, jos emme olisi, emmekä tulisi ottamaan tuhansia muslimeja tänne. Suomi oli vielä aivan turvallinen maa alle kymmenen vuotta sitten. Onko se nytten?

    Reply
  • 6.6.2017 at 14:04
    Permalink

    Tähän on tultu. Päivänselvä totuus on, että jos johonkin maahan EI päästetä muslimeja, eikä niitä maassa ole, islamistisen terrorin uhka on TASAN 0%.

    Reply
  • 6.6.2017 at 21:49
    Permalink

    ”Tsekki irtisanoutuu EU:n pakolaisten uudelleensijoitusohjelmasta

    Tsekin sisäministeri Milan Chovanec sanoi maanantaina, että maan hallitus on hyväksynyt sisäministeriön ehdotuksen lopettaa pakolaisten vastaanottaminen, koska koko EU:n suunnitelma on toimimaton ja pahentaa turvallisuustilannetta.

    Tsekin olisi ollut tarkoitus ottaa vastaan 2 600 pakolaista EU:n uudelleensijoitussuunnitelman mukaan syyskuun loppuun mennessä, mutta maa on ottanut tähän mennessä vastaan vain 12 henkilöä Kreikasta.

    Uudelleensijoitusohjelma, jonka mukaan 160 000 pakolaista jaettaisiin EU-jäsenvaltioiden kesken Kreikasta ja Italiasta, on ollut vastatuulessa erityisesti Keski-Euroopan maissa.

    Aiemmin Puola, Unkari ja Slovakia ovat kieltäytyneet EU:n jyvittämien pakolaisten vastaanottamisesta. Puola ja Unkari ovat sanoneet kärsivänsä mieluummin EU-sanktiot kuin ottavansa vastaan muslimipakolaisia. Unkari ja Slovakia ovat vieneet asian EU-tuomioistuimeen.

    Myös Itävalta on halunnut irrottautua uudelleensijoitusjärjestelmästä. Espanjan ulkoministeri sanoi aiemmin keväällä, että Italiassa ei ole pakolaisia, vaan laittomia siirtolaisia.

    Suomi ja Malta ovat ainoina maina täyttäneet asetetut tavoitteet tähän mennessä.”, https://www.kansalainen.fi/tsekki-irtisanoutuu-eun-pakolaistenuudelleensijoitusohjelmasta/

    Milloin suomalaisten enemmistö herää horroksestaan ja korvaa valtaapitävät EUnukit, Brysselin jesuiittojen ruskeakieliset ”mallioppilaat” todellisilla SUOMALAISILLA MIEHILLÄ?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.