Moottoripyöräpoliisin päin sillankaidetta kiilanneelle 9 v 6 kk vankeustuomio – Katso hurja video

Moottoripyöräpoliisin sillankaiteeseen viime syyskuussa kiilannut torniolaismies on tuomittu Kemi-Tornion käräjäoikeudessa yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoo Jarmo Markus Aslak Barskin yrittäneen tahallaan tappaa virantoimituksessa olleen vanhemman konstaapelin. Vankeustuomio sisältää murhayrityksestä saadun 8 vuoden ja 6 kuukauden tuomion sekä aiemmista rikoksista saadun vuoden mittaisen jäännösrangaistuksen.

Viime syyskuussa 35-vuotias Barsk ajoi mönkijällä Raanujärventiellä, kun liikennevalvontaa tehneet poliisipartiot yrittivät pysäyttää hänet. Moottoripyöräpoliisi ajoi mönkijän rinnalle antaakseen kuljettajalle pysähtymiskäskyn, jolloin mönkijäkuski kiilasi poliisin sillankaiteeseen.

Käräjäoikeuden mukaan Barsk sulki kiilaamisellaan moottoripyöräpoliisin kulkureitin kokonaan, ja poliisilla ei ollut mahdollisuutta ennakoida vaaraa.

Virkatehtävissä ollut poliisi paiskautui maahan saaden henkeä uhkaavan päävamman ja hänen oikea kätensä vammautui. Mönkijää kuljettanut Barsk pakeni paikalta, mutta poliisi sai hänet kiinni muutama tunti tapahtumien jälkeen.

Oikeuden mukaan paikalta pakeneminen osoitti teossa määrätietoisuutta ja harkintaa. Barskille tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan hän oli tekohetkellä syyntakeinen. Barskia on pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Barsk oli mönkijäturman aikaan ehdonalaisessa vapaudessa. Hän oli päässyt helmikuussa 2016 vankilasta, jossa oli suorittanut taposta ja pahoinpitelystä saamaansa 11 vuoden vankeustuomiota.

Katso video tapahtumista alta.

Lähde: IS

2 thoughts on “Moottoripyöräpoliisin päin sillankaidetta kiilanneelle 9 v 6 kk vankeustuomio – Katso hurja video

  • 7.6.2017 at 14:42
    Permalink

    Olisi nyt antanut vielä vähän ekstraa jolloin kaveri olisi ollut vanhempi päästessään linnasta. Ja jatkossa tälle ei kuulu mitkään lomat eikä ennenaikainen ulospääsy. Vaan kaveri pidetään lukkojen takana koko tuomio ajan.

    On toisaalta harmi että kuolemanrangaistuksesta on luovuttu. Se olisi paljon halvempi vaihtoehto.

    Reply
  • 8.6.2017 at 08:05
    Permalink

    Kyllä ajo osoitti totaalista piittaamattomuutta toisen ihmisen hengestä. Silti minua ihmetyttää miksi poliisi yritti pysäyttää kaveria moottoripyörällä kun jo varhaisrssa vaiheessa näli hänen halukkuutensa kiilata. Autolla pysäyttäminen olisi onnistunut paremmin. Autohan tuli perästä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.