Näin Fobba opastaa FB-ryhmien ylläpitoa – Osuiko nyt omaan nilkkaan?

Viime aikoina on ollut paljon esillä poliisien suljettu Facebook-ryhmä, jossa kerrotaan esiintyneen runsaasti rasistista kirjoittelua.

Tapahtumien keskiössä on Marko ”Fobba” Forss, joka on ollut paljon julkisuudessa toimittuaan aiemmin nettipoliisina. Sittemmin ”Fobba” nostettiin varta vasten vihapuhetta internetistä etsimään perustetun ryhmän johtoon.

Ironista kyllä, vihapuhetta verkosta tonkivan ryhmän johtaja toimi itse ylläpitäjänä tuossa suljetussa poliisien FB-ryhmässä, jossa väitetään esiintyneen rasistista vihapuhetta.

Forss ei ole enää hetkeen toiminut ko. ryhmän ylläpitäjänä, ja alkuviikosta uutisoitiin, että hänen pestinsä vihapuheryhmän johdossa päättyy. Toisin sanoen hän sai potkut kyseisestä tehtävästä julkisuudessa asian tiimoilta nousseen kohun vuoksi.

Tiedossa ei ole, onko Forss itse laiminlyönyt velvollisuuttaan ylläpitäjänä poistaa kyseisiä rasistisia vihaviestejä poliisien ryhmästä. Joka tapauksessa ”Fobba” itse korosti ylläpitäjien vastuita ja velvollisuuksia erään suositun FB-ryhmän ylläpitäjälle viime talvena seuraavasti:

Ryhmän ylläpitäjälle lähetetyissä yksityisviesteissään Forss kehottaa poistamaan esimerkiksi tummaihoisia panettelevat ja solvaavat kuvat. Lisäksi Forss kertaa lain sanamuotoja, että jos ryhmän ylläpitäjänä pitää saatavilla rasistista materiaalia, saattaa syyllistyä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

One thought on “Näin Fobba opastaa FB-ryhmien ylläpitoa – Osuiko nyt omaan nilkkaan?

  • 7.6.2017 at 12:23
    Permalink

    Tuosta ensimmäisestä viestistä saa heti oikean käsityksen: Saattaa sisältää. Eli, ei sisällä. Sksi yhteydentto oli turha.

    Missä on ne vanhat ”Reinikaiset” jotka osaisi puhua ihmisille niin ettei sitä pidetty käskyttämisenä ja että kaikki ymmärsi asian. No, taparikollinen ei ymmärrä hyvällä eikä pahalla. Mutta tavallinen kansa ymmärsi hyvin neuvotusta ohjeesta omankin etunsa. Ei vain määräyksiä. No, ne reinikaiset on eläkkeellä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.