Teheranin iskujen takana ISIS – jopa kolme iskua samana päivänä

0

Teheranin terrori-iskuissa on kuollut tämän päivän aikana 12 ihmistä ja jopa 39 on loukkaantunut.

Ensimmäinen Teheranin iskuista tehtiin tänään aamupäivällä Iranin parlamenttiin. Hyökkääjiä oli neljä ja he olivat naisiksi pukeutuneita, kiväärein ja pistoolein varustautuneita Isisin jäseniä. Sisälle parlamenttiin hyökkääjät tulivat pääovista ottaen pankkivankeja. Surmansa iskussa sai kuusi ihmistä, joista neljä oli hyökkääjiä. Yksi hyökkääjistä räjäytti lopuksi itsensä.

Samaan aikaan tapahtui toinen hyökkäys Iranin vallankumousjohtajaja Ruhollah Khomeinin mauseleumiin. Hyökkääjiä oli kolme tai neljä ja he ampuivat useita ihmisiä. Iskussa kuoli yksi ihminen sekä haavoittui viisi. Myös hyökkääjät saivat surmansa. Yksi heistä räjäytti itsensä mauseleumin ulkopuolella.

Kolmas isku tehtiin niinikään mauseleumin edustalla, kun Ajatollah Khomeinin haudan lähellä räjähti itsemurhapommi. Iranilaisten mediatietojen mukaan iskut ovat yhteydessä toisiinsa.

Lähde: IS

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.