Afganistanin entinen kommunistieliitti hamuaa korkeita virkoja Suomessa

Afganistanin pakolaisuuttakin aiheuttavan epävakauden syynä ovat pitkälti 1970-luvulla tapahtuneet asiat, kommunistiset vallankaappaukset ja Neuvostoliiton tunkeutuminen maahan tukemaan asevoimin paikallisia kommunisteja. Se poliittinen yläluokka, jota puna-armeija lähti joulukuussa 1979 pelastamaan, pakeni sittemmin Neuvostoliittoon, josta osa jatkoi Suomeen asti.

Mohammed Daud Khan  oli Afganistanin pääministeri vuosina 1953–1963, ja ensimmäinen presidentti 1973–1978. Hänen  serkkunsa kuningas Mohammed Zahir Shah nimitti hänet pääministeriksi v.1953. Kenraali Khan tunnettiin pääministerikautenaan edistyksellisestä politiikastaan, etenkin naisten oikeuksien lisäämisestä, ja kahdesta viiden vuoden modernisoimissuunnitelmastaan. Hän kääntyi Neuvostoliiton puoleen talous- ja sotilasavun saamiseksi. Kuningas erotti hänet 1963 ja ryhtyi hallitsemaan itse.

Vuonna 1973 Mohammed Daud Khan kaappasi vallan kuninkaan ollessa ulkomailla ja julisti maan tasavallaksi ja itsensä tietysti presidentiksi. Khan yritti pelata Neuvostoliiton ja länsivaltojen kilpailulla, ja menetti vasemmistolaiset tukijansa.

Khan salamurhattiin presidenttikautensa lopuksi Afganistanin kahtiajakautuneen marxilaisen kansandemokraattisen puolueen sisäisessä valtataistelussa, Khalq-siiven kaapetessa vallan.Mohammed Daud Razmyar toimi 1980-luvun alussa Afganistanin kansandemokraattisen puolueen (PDPA) keskuskomitean talousosaston varapuheenjohtajana, ja sittemmin puolueen korkeimman johdon eli keskuskomitean politbyroon jäsenenä.

Vaikka Afganistanin demokraattisen tasavallan yksipuoluejärjestelmä lopetettiin 1987, säilyi valta PDPA:n ja muiden sosialistien käsissä. Helmikuun alussa 1989 neuvostojoukkojen vetäytyessä Afganistanista Razmyar toimi pääkaupunki Kabulia johtaneen puolueneuvoston pääsihteerinä. 19. helmikuuta 1980 presidentti Mohammad Najibullah perusti maata johtaneen 20-jäsenisen Isänmaan puolustuksen korkeimman neuvoston, jonka jäseneksi Daud Razmyar nimitettiin. Razmyar toimi myös tämän korkeimman neuvoston kansanhuoltokomission jäsenenä.

Vuonna  1989 Razmyar nimitettiin Afganistanin Neuvostoliiton-suurlähettilääksi Moskovaan. Neuvostoliiton hajottua romahti myös Afganistanin sosialistinen hallinto nopeasti, ja Razmyarin kohtaloksi tuli maanpakolaisuus ja muutto Moskovasta Helsingin Puu-Käpylään. Mohammed Daud Razmyar on sittemmin osallistunut Afganistanin kansanpuolueen toimintaan Käpylästä käsin. Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen kansanedustaja Nasima Razmyar on Mohammed Daud Razmyarin tytär.Nasima valmistui ylioppilaaksi Töölön yhteiskoulusta vuonna 2004. Hän on suorittanut yhteisöpedagogin ja valtio-opin opintoja.

Vuodet 2006–2007 Razmyar työskenteli Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestön tehtävissä Tanskassa, minkä jälkeen hän on työskennellyt Mannerheimin Lastensuojeluliitossa ja Monika-Naiset-liitossa maahanmuuttajia koskevissa tehtävissä. Yksityisen sektorin töitä Nasima Razmyarille ei ole kertynyt.

Vuonna 2010 Razmyar valittiin vuoden pakolaisnaiseksi perusteena tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen.

Samana vuonna hän osallistui Tanssii tähtien kanssa -ohjelman viidennelle kaudelle, mikä herätti keskustelua Suomen afgaaniyhteisössä.

Kesä–joulukuussa 2011 Razmyar toimi Mikael Jungnerin eduskunta-avustajana. Vuoden 2012 alusta alkaen hän on toiminut SDP:n eduskuntaryhmän poliittisena avustajana ja vuoden 2013 alusta SDP:n eduskuntaryhmän viestintäsihteerinä.

Razmyar valittiin vuoden 2012 kunnallisvaaleissa Helsingin kaupunginvaltuustoon 1 671 äänellä. Hän oli SDP:n ehdokas myös vuoden 2014 eurovaaleissa, joissa sai 12 312 ääntä. Razmyar oli ehdolla myös kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Hän sai vaaleissa yhteensä 5 156 ääntä ja tuli valituksi eduskuntaan.  Razmyar kuuluu vastaanottokeskusten toimintaa hoitavan Viittakivi Oy:n hallitukseen.

Nasima Razmyar on äskettäin valittu Helsingin Kaupungin apulaispormestariksi. Kabulin hallinnossa Daud-Razmyar -suvusta ei tällä hetkellä ole ketään.
11 thoughts on “Afganistanin entinen kommunistieliitti hamuaa korkeita virkoja Suomessa

 • 8.6.2017 at 16:19
  Permalink

  Saatana, että toi mädättäjä ottaa päähän. Painuis Afganistaniin pilaamasta Suomea. Täys kusettaja ja suomalaisten vihollinen.

  Reply
 • 8.6.2017 at 16:27
  Permalink

  Meillä on myös Somalian kommunistidiktaattori Siad-Barren joukko Suomessa, ja stadissa myös kunnallispolitiikassa.

  Reply
 • 8.6.2017 at 21:27
  Permalink

  Mohammed Razmyar ja Nasima Razmyar, heh, SDP:n ”tulevat toivot” stadista kemijärvelle,. Toteutuvia kauhukuvia työväen puolueelle islamin hengessä.

  Reply
 • 8.6.2017 at 22:44
  Permalink

  Erittäin vaarallisia henkilöitä joiden ei kuuluisi edes olla suomessa. Mitä helvettiä tässä maassa oikein tapahtuu?

  Reply
 • 8.6.2017 at 22:54
  Permalink

  Viideskolonnalaisia!

  Vaikka onhan niitä kantasuomalaisiakin vallanpitäjiä suuri joukko viideskolonnalaisina vieraan sortovallan asiaa ajamassa, käyden sotaa omaa kantasuomalaista kansaansa vastaan. Myös Risto Ryti aikoinaan varoitti maan sisäisistä vihollisista.

  Reply
 • 9.6.2017 at 12:46
  Permalink

  Neuvostoliitossa valtaa pitävät kommunistit olivat kasaareja eli juutalaisuuteen käännynnäisiä, ja joiden heimoon kuuluvat pitävät pankkiylivaltaa jenkeissä. Rahoittivat Neuvostoliittoa.

  Reply
  • 9.6.2017 at 15:42
   Permalink

   Kasaarijuutalainen johtava sionisti Rotschild hallitsee koko läntistä velkahuijaus-rahajärjestelmää, johon Suomikin kuuluu viideskolonnalaisten ansiosta euron kautta.

   Reply
 • 23.8.2018 at 18:48
  Permalink

  Jotenkin mulle on jäänyt muistin sopukoihin, että Nasima olis jossain todennut ettei isänsä ole jaksanut opetella ollenkaan suomen kieltä täällä majaillessaan?
  Mahdanko muistella väärin?

  Reply
 • 1.12.2018 at 12:23
  Permalink

  Menkööt omaan maahansa korkeisiin virkoihin me emme tarvitse

  Reply
 • 8.12.2018 at 11:12
  Permalink

  Mitä huijausta valittiin vuoden pakolaisnaiseksi jo 2010 vuosi on jo kulunut moneen kertaan ja tuo on vielä täällä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.