Helsinki palkkaa pormestareille poliittiset avustajat – Kuukausipalkka 5 400 euroa

Helsingin kaupunki aikoo palkata ylimmälle poliittiselle johdolleen hyväpalkkaiset poliittiset avustajat, uutisoi Helsingin Sanomat. Pormestareille ja apulaispormestareille palkattavista avustajista sovittiin alustavasti huhtikuun kuntavaalien jälkeisissä paikkaneuvotteluissa.

Neuvotteluja johti Helsingin pormestariksi keskiviikkona valittu Jan Vapaavuori (kok). Avustajat eivät kuitenkaan olleet Vapaavuoren idea, sillä avustajien käyttöönotosta keskusteltiin jo pormestarimallin suunnittelun yhteydessä.

Lopullisia päätöksiä asiasta ei ole vielä tehty, sillä kaupunginhallitus saa asian käsittelyynsä maanantaina. Asia on kätketty kaupunginhallituksen esityslistalle nimellä ”Eräiden työsuhteisten tehtävien perustaminen kaupunginkansliaan”.

Pormestari Vapaavuori on saamassa peräti kaksi polittiista avustajaa. Toiselle palkkaa maksetaan vajaat 6 400 euroa ja toiselle vajaat 5 400 euroa kuukaudessa. Palkkaeroa ei perustella kansliapäällikkö Sami Sarvilinnan esitystekstissä muutoin kuin maininnalla ”työn luonteesta”.

Esitystekstin mukaan pormestarin erityisavustajat suorittavat pormestarin määräämiä ja apulaispormestarien avustajat apulaispormestarien määräämiä tehtäviä.

Apulaispormestarit Anni Sinnemäki (vihr), Pia Pakarinen (kok), Sanna Vesikansa (vihr) ja Nasima Razmyar (sd) saavat käyttöönsä yhden avustajan kukin. Apulaispormestarien erityisavustajan palkka on vajaat 5 400 euroa kuukaudessa.

Pormestari Vapaavuoren kuukausipalkka on 14 000 euroa ja apulaispormestarien palkka 10 000 euroa kuukaudessa.

Poliittisten erityisavustajien käyttöönotto on yksi askel lisää kehityksessä, jolla Helsinki on siirtämässä valtaa virkamiehiltä poliitikoille. Avustajat muistuttavat hyvin pitkälti ministerien erityisavustajia.

Avustajien yhtenä tarkoituksena on jakaa pormestarin ja apulaispormestarien työkuormaa sekä auttaa heitä seuraamaan virkavalmistelua. Osa virkamieskunnasta kuitenkin pelkää, että avustajat myös puuttuvat valmisteluun ja alkavat ohjaamaan sitä poliittisesti.

Asian esittelijänä toimivan kansliapäällikkö Sarvilinnan mukaan erityisavustajien palkkataso määräytyy kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.

”Tavoitteena on tasapaino johtajiston viranhaltija-avustajatehtäviä hoitavien kaupunginsihteerin vakiintuneen tehtäväkohtaisen palkan kanssa”, Sarvilinna kirjoittaa kaupunginhallitukselle laatimassaan esitystekstissä.

Erityisavustajien työsuhteet ovat määräaikaisia ja kestävät pormestarien kauden ajan eli seuraaviin kuntavaaleihin saakka. Mikäli pormestari joutuu eroamaan tai lähtemään ennenaikaisesti tehtävästään, myös erityisavustajan työsuhde päättyy. Avustajat on tarkoitus nimittää kesän kuluessa.

Lähde: HS

5 thoughts on “Helsinki palkkaa pormestareille poliittiset avustajat – Kuukausipalkka 5 400 euroa

  • 9.6.2017 at 15:50
    Permalink

    Tässä se nähdään: Syväveli-järjestelmä manipuloi äänestäjiä (koska ne ovat niin tyhmiä) ja sen seurauksena petävät heidät kylmästi.

    Ennen vaaleja Vapaavuori sanoi että jos hänestä tulee poromestari niin matuilu loppuu kerrasta. Ja kun häenstä tuli, niin takki kääntyi nopeammain kuin Väyrysellä. Ja nyt monikulttuurillisuus on ”ihana rikkaus”. Mutta mitäs uutta tai outoa tämä olisi taparikolliselle.

    Onneksi en asu Helsingissä.

    Reply
  • 9.6.2017 at 17:20
    Permalink

    Jan Vapaavuori (kok) on suuri kusettaja. Kuka idiootti näitä oikein äänestää? Nyt jumalauta H E R Ä T Y S!

    Reply
  • 9.6.2017 at 17:40
    Permalink

    Apulaispormestareiksi valittiin Anni Sinnemäki (Vihr) Pia Pakarinen (kok), Sanna Vesikansa (vihr) ja Nasima Razmyar (sd). ”

    ”Sinnemäen vastuulla on kaupunkiympäristö, Pakarisen kasvatus- ja koulutus, Vesikansan sosiaali- ja terveyspalvelut ja Razmyarin kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut”

    Joten suvakkeja on pormestareina yht. 5/5

    Reply
    • 9.6.2017 at 21:55
      Permalink

      Sinnemäki, tuo taistolaiskommunisti-vanhempien kasvannainen hallitsee kulttuurimarxistiset/kommunistiset yhteiskunnan mädätysmenetelmät mm. monikulttuuripropagandaa suoltaen.

      Reply
  • 9.6.2017 at 17:44
    Permalink

    Helvetin Helsinki. Helsinki vetää koko Suomen lokaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.