Hornet-kaluston varaosia ja tuotetukea koskevaa sopimusta jatketaan

Puolustusministeri Jussi Niinistö on hyväksynyt sopimusmuutoksen Yhdysvaltojen merivoimien kanssa solmittuun Foreign Military Sales (FMS) -ylläpitosopimukseen. Sopimus koskee Hornet-kaluston varaosia ja tuotetukea vuosille 2018 – 2020. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi sopimusmuutosta istunnossaan 8.6.2017.

Tuotetukisopimus turvaa Hornet-kaluston käytettävyyttä ja on osa aikaisemmin päätettyä ilmapuolustuksen kehittämisen kokonaisuutta. Tuotetukisopimus koskee Hornet-kaluston ohjelmistojen ylläpitoa, koneen ja laitteiden varaosia, ohjekirjallisuutta sekä korjaus-, kuljetus- ja koulutuspalveluja. Alkuperäinen tuotetukisopimus on allekirjoitettu vuonna 2013. Tällä sopimusmuutoksella taataan tarvittava palvelu samansisältöisenä vuoteen 2020 asti. Sopimusmuutos on arvoltaan 97,1 miljoonaa USD (92,8 miljoonaa euroa).

Lähde: Puolustusministeriö

One thought on “Hornet-kaluston varaosia ja tuotetukea koskevaa sopimusta jatketaan

  • 9.6.2017 at 21:26
    Permalink

    Ostettaisiin MIG:ejä kuten ennen vanhaankin. Ne lentävät Herhiläisiä karkuun 700km/h, mikä ei ole kovin vähän. Lentokyvyttömät Hornetit eivät pääse edes kahden machin nopeuteen. Kyllä Vanja nauraa ”Suomen ilmapuolustukselle”.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.