SOSTEn pääsihteeri: Jos työllisyyttä halutaan lisätä keinoja pitää muuttaa

0

Työ- ja elinkeinopalvelujen johtajat arvioivat, että kokopäivätyön heikko tarjonta vaikuttaa nuorten ja pitkäaikaistyöttömien työllistymiseen. Näin kertoo SOSTE:n sosiaalibarometri.

TE- johto ei usko, että lisäämällä sanktioita työttömille, työllisyys paranisi. Sosiaalibarometri osoittaa työttömyyden olevan edelleen suuri ongelma mikä eniten vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin.

SOSTE:n pääsihteeri Vertti Kiukas sanoo, että:

”TE-palveluja johtavat virkamiehet ovat työllisyyden parantamisessa selvästi eri linjoilla kuin maan hallitus. Jos työllisyyttä halutaan lisätä, keinoja pitää muuttaa”

Tehokkaimpana työllisyyden parantamiskeinona TE-johtajat pitävät panostamista tutkimus- ja kehittämistoimintaan. TE-johtajista kolme neljästä pitää vaikuttavana tekijänä nuorelle työttömälle palkkatuettua työtä työllistymisessä.

Koska tutkimus osoittaa, että palkkatuetun työn hyödyt, tulisi lisätä järjestöjen palkkatukirahoja leikkauksien sijaan. Järjestöihin ohjautuu henkilöitä, joiden työmarkkinoille työllistymismahdollisuudet ovat heikompia, Kiukas sanoo.

Asiasta uutisoi: verkkouutiset

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.