Leena Meri eduskunnan kyselytunnilla: Me emme istu hallituksessa

Tänään oli eduskunnan kyselytunti, jossa kansanedustajat pääsivät kyselemään hallituksen ministereiltä.

Viime päivinä on eletty Suomessa melkoista draamaa politiikassa. Viime viikonloppuna perussuomalaisilla oli puoluekokous, missä valittiin uusi puheenjohtajisto. Puolue hajosi alkuviikosta, kun osa kansanedustajia loikkasi perussuomalasista ja perusti Uusi vaihtoehto-ryhmän. Perussuomalaisista loikanneet ministerit, Uusi vaihtoehto -ryhmään säilyttivät ministerisalkunsa.

Tänään oli eduskunnassa kyselytunti ja viime lauantaina perussuomalaisten kolmanneksi puheenjohtajaksi valittu Juho Eerola  esitti kysymyksen kulttuuriministeri Sampo Terholle EU-kansanäänestyksestä Ja kritiikistä EU:ta vastaan:

”Mitä mieltä olette aiemmin sanomistanne asioista tänään?”

Terho vastasi Eerolan kysymykseen:

”Olen sitoutunut hallitusohjelmaan”

Ja, Terho myös puheessaan sanoi, että myös muutkin, tarkoittaen perussuomalaisia, ovat olleet siihen sitoutuneita ja tänään valittu uusi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Leena Meri vastasi seuraavasti:

”Arvoisa puhemies, itseasiassa emme tällä hetkellä ole millään tavoilla sitoutuneita, me emme istu hallituksessa.”

Leena Meri valittiin tänään perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ja hänen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi nousi kansanedustaja Ville Tavio ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Sami Savio.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.