Näkökulma: Sauli Niinistön ja Juha Sipilän arvot

Presidentti Sauli Niinistö, PM Juha Sipilä, VVM Petteri Orpo ja pahoinpitelystä, varkaudesta ja rattijuoppoudesta tuomittu Jan Vapaavuori ovat korostaneet parempia arvojaan. Heidän arvonsa ovat muka paremmat kuin Jussi Halla-ahon tai perussuomalaisten arvot (koti, kristinusko ja isänmaa). Lisäksi presidentti on arvostellut Halla-ahon käytöstapoja.

Samaan aikaan juristi Sauli Niinistö yhä tuomitsee Halla-ahon yli 10 vuotta vanhoista nettikirjoituksista. Oikeusvaltiossa rikos/rike on sovitettu yhteiskuntaa kohtaan, kun tuomio on suoritettu. Presidentti on asettanut tämän tärkeän periaatteen kyseenalaiseksi. Syrjäytymisen takia mokannut nuori ei ilmeisesti enää saa uutta mahdollisuutta kärsittyään rangaistuksen. Kaikista teoista Niinistö antaa elinkautisen, ei sitä suomalaista vaan amerikkalaisen.

Entäs presidentin ja pääministerin arvot. He ovat jo jonkin aikaa olleet tietoisia siitä, että perussuomalaisten vanha vain soinilaisista koostuva puoluehallitus yritti juntata Sampo Terhon PJ:ksi vaalivilpillä ja petoksella. Sen täytyy olla heidän arvojensa mukaista toimintaa, koska mitään ei olla kuultu.

Puoluedemokratian häpäisy on siis Niinistön ja Sipilän arvojen mukaista. Heitä ei haittaa edes se, että puoluehallitus de facto yritti juntata venäläisissä vaaleissa viisi ministeriä hallitukseen. Jos Terho olisi voittanut, olisi Suomi matkalla kohti edustuksellisen demokratian kriisiä. Teot puhuvat enemmän kuin sanat; edustuksellinen demokratia ei merkitse näille herroille mitään. Niinistöä on jo alettu verrata Kekkoseen. Ei savua ilman tulta, ja yhtäläisyyksiä on.

Presidentti ja PM tietävät, että n. 80 hylätystä jäsenhakemuksesta yli 90% oli Jussi Halla-ahon kannattajilta ja yht. vajaat 10% Leena Meren ja Veera Ruohon kannattajilta. Yhtäkään Sampo Terhon kannattajan hakemusta ei hylätty. Tämä todistaa vaalivilpin tilastotiedettä ymmärtäville.

Suurempi vilppi tapahtui siinä, että puoluesihteeri Slunga-Poutsalon mukaan ”paljon” ajoissa lähetettyjä hakemuksia jätettiin tahallaan käsittelemättä (HS). 4.4. Aamulehdessä Slunga-Poutsalon viesti oli, että vielä ehtii hakea ja mukaan valitsemaan Soinille seuraajaa. Haluan korostaa, että nykyisen tiedon valossa olen siinä käsityksessä, että Riikka teki mitä Soini käski tekemään. Tutkinta on kesken.

Helsingin PJ-paneelissa Jussi Halla-aho lupasi käydä hakemussotkun läpi, jos tulee valituksi. Se oli YLE:n pääuutisia. YLE uutiset:

”Jäsenhakemukset läpivalaistaan

Kaikilla puolueen jäsenillä on äänioikeus puheenjohtajavaalissa. Puheenjohtajavaalissa kysymyksiä on herättänyt se, ettei kaikkia jäsenhakemuksia ehditty käsitellä takarajaan mennessä. Tämän on epäilty vääristävän vaalitulosta.

Kaikki ehdokkaat lupasivat, että mikäli heistä tulee puheenjohtaja, tilanne ja puolueelle keväällä jätetyt jäsenhakemukset läpivalaistaan.

Tämä aiheutti puoluehallituksessa paniikin, ja jäsenhakemuksia läheteltiin käsiteltäväksi tai tuhottavaksi pitkin Suomea täysin vastoin sääntöjä. Vantaan PS PJ on yksin käsitellyt puolueen jäsenhakemuksia.

Jo todistamani vilpin lisäksi siis ”paljon” jäsenhakemuksia jätettiin käsittelemättä tahallaan. Tuskin näiden hakemusten joukosta löytyy yhtään enempää Terhon kannattajilta eli nolla. Oletettavaa on, että yli 90% hakijoista kannattaa Halla-ahoa. Ainoa kysymys vailla vastausta on, paljonko on ”paljon”. Se vastaus taas on Riikka Slunga-Poutsalolla, joka sen kertoessaan osoittaa toimineensa Soinin käskystä.

Nämä tiedot ovat siis Kekko… anteeksi Niinistön ja Sipilän hallussa, mutta he eivät tee mitään, päättihän Kekkonen ministerit ja näköjään myös Niinistö.

Perussuomalaisten puoluehallituksessa istuivat ministerit Soini, Niinistö ja Terho, joista viimeinen ei edes jäävännyt itseään.

Presidentti, pääministeri ja valtiovarainministeri ovat toistaneet sanaa arvot niin monta kertaa, että Iltalehti teki asiasta vitsin Päivärinta suorana ohjelmaan. Arvot osoitetaan teoilla. En löydä mitään moitittavaa Jussi Halla-ahon arvoista, joiden mukaan hän toimii ja halusi vilpittömästi yhtenäisen puolueen hallitukseen.

Jokainen punnitkoon tykönänsä presidentin ja pääministerin arvot ei sanojen, vaan heidän tekojensa pohjalta. Timo Soinin arvoja ei tarvitse paljoa punnita.

 

Gozopoulos Sittiäinen

7 thoughts on “Näkökulma: Sauli Niinistön ja Juha Sipilän arvot

  • 15.6.2017 at 18:31
    Permalink

    Rikollisten ”arvot” on nyt nähty -Suomen kansan on asetuttava nyt yhteisrintamaan ja syrjäytettävä liiga joka on kaapannut vallan maassamme.

    -Naamiot on riisuttu. HYVÄ!

    Reply
  • 15.6.2017 at 18:54
    Permalink

    Kyllä maanpetturien arvot tiedetään!

    Reply
  • 15.6.2017 at 19:30
    Permalink

    Halla-ahon ja Hakkaraisen olisi pitänyt aktiivisesti katua rikostaan, sanoi Sauli.
    Onnkohan kokoomuslainen pormestari katunut rikoksiaan????
    Siis aktiivisesti??????

    Reply
    • 15.6.2017 at 21:25
      Permalink

      Omatunnolla varustettu ihminen katuu tekemäänsä vakavaa rikosta. Jos on Uskossa ja vilpittömästi rukoilee, saa kristinuskossa anteeksi. Joka tapauksessa rikos on sovitettava yhteiskuntaa kohtaan. Se tapahtuu maksamalla sakot tai suorittamalla muut seuraukset. Oikeusvaltiossa teko on silloin sovitettu yhteiskuntaa eli muita ihmisiä kohtaan. (Väkivaltarikoksissa uhrin ja tämän läheisten anteeksianto on eri asia, ja voi olla erittäin vaikeaa esim. kokoomuksen Vapaavuoren tapauksessa.)

      Niin Halla-ahon kuin Hakkaraisen tuomiot olivat hyvin kiistanalaisia. Tämänkaltaisissa tapauksissa tyyliin nettikirjoittelu tai ylinopeus ei minusta voida vaatia aktiivista katumista. Toki se kaduttaisi minua, jos saisin mojovat liikennesakot.

      Ei voi olla niin, että esim. Jussi Halla-aho joutuu loppuelämänsä kärsimään jostain nettikirjoittelusta. Hän on muuttanut ensinnäkin tapansa ja toiseksi suorittanut rangaistuksensa jo 10v sitten.

      Reply
      • 15.6.2017 at 23:40
        Permalink

        Ja loppujen lopuksi se Jussin tuomio oli nimellinen. Ihan selkeesti vaan vänkäämällä joku tuomio, jota voi käyttää jatkossa häntä vastaan.

        Reply
  • 15.6.2017 at 23:38
    Permalink

    Salella on varmaan joku perse ale mielessä. Mee sale keskenäs myymään hanurias. Ei me suomalaiset miehet haluta sitä myydä.

    Reply
  • 15.6.2017 at 23:55
    Permalink

    Jussi Halla-ahon tuomio oli monen asiantuntijan mukaan poliittinen, mutta niin tai näin maksettuaan sakot hän on tekonsa yhteiskuntaa ja mm. presidenttiä kohtaan sovittanut.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.