PS:n Tavio: Hallituksen laillisuus on kyseenalainen

Perussuomalaisten juristikansanedustaja, eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavion mukaan pääministeri Juha Sipilän loikkarihallitus on valtiosääntöoikeuden näkökulmasta kyseenalainen.

– Tämä loikkarihallitus on tosiasiallisesti eri kuin se, jolle kansalaiset ovat vaaleissa antaneet mandaatin. Perussuomalaisista loikanneiden muodostama eduskuntaryhmä Uusi vaihtoehto ei ole saanut eduskuntavaaleissa yhtään ääntä, eikä sillä ole olemassa selkeää linjaa tai puolueohjelmaa, Tavio sanoo.

Puolueista loikanneiden kanssa muodostettua enemmistöhallitusta ei ole nähty koskaan aiemmin Suomen 100-vuotisessa historiassa.

Pääministeri Sipilän olisi Tavion mukaan pitänyt selvittää loikanneiden kanssa muodostettavan hallituksen perustuslainmukaisuus ja laillisuuskysymykset oikeuskanslerilta.

Suomessa ei kuitenkaan ole tällä hetkellä oikeuskansleria.

Helsingin Sanomien artikkelissa 24.5. Suomen johtavat valtiosääntöoikeuden oikeusoppineet pitivät oikeuskanslerin puuttumista täysin kestämättömänä perustuslain kannalta.

Lähde: Ville Tavion tiedote

4 thoughts on “PS:n Tavio: Hallituksen laillisuus on kyseenalainen

  • 16.6.2017 at 09:30
    Permalink

    Ei ole ensimmäinen kerta kun Lentokapteeni Sipilän hallitus rikkoo perustuslakia.

    Reply
  • 16.6.2017 at 10:22
    Permalink

    Ei hallitus ole ”laiton” tai erolainen kuin äänestäjät halusivat. Nyt oppositio pystyy äänestämään hallituksen nurin, jos haluaa. Mutta löytyyö tahtoa tarpeeksi?

    Kun ryhmät saadaan tappelemaan keskenään niin niitä voidaan hallita murto-osalla sitä energiaa mikä tarvittaisiin yhtenäisen rintaman hajoittamiseen. Sionisti-soinin ja loikkareiden sekä valehtelija-Juhan ja idiootti-Petterin sekoittama soppa nimenmaan saa kuohuntaa aikaan. Ja suomalaiset ovat niin tyhmiä että menevät tuohon lankaan.

    Reply
  • 16.6.2017 at 12:26
    Permalink

    Hallitus voi olla laiton riippumatta opposition mahdollisuuksista ja tässä tapauksessa on.

    Soinin kaappaus-suunntitelmaan kuului PS sääntömuutos, jolla he olisivat varmistaneet ettei heitä voida erottaa puolueesta ennen vaalikauden loppua. Hallitukseen on kirjattu PS. Siellä pitää siis olla PS!!
    Mikäli heidät nyt erotetaan, halliluksessa ei enää defacto ole PS!!

    Sääntömuutos ei mennyt läpi ja nyt koijareita todennäköisesti odottaa erotus.
    Tähän astihan he ovat eronneet vain PS eduskuntaryhmästä….

    Heidän uusi puolueensa voi toki mittauttaa kannatuksensa ENSI vaaleissa ja pyrkiä hallitukseen.

    Reply
  • 16.6.2017 at 19:03
    Permalink

    Ei ole kyseenalainen vaan Yhtä laiton kuin Rautatientorilla notkuvat maahantunkeutujat.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.