Rajut muutokset Rajavartiolaitoksen voimankäyttövälineisiin

Rajavartiolaitoksen voimankäyttövälineisiin lisätään konepistooli. Asetusmuutos tulee voimaan heinäkuun alussa 2017. Nykyisin rajavartiomiehen käytössä on muun muassa pistooli ja kivääri.

Turvallisuustilanteen muutos edellyttää Rajavartiolaitoksen varautumista nykyistä tehokkaampaan voimankäyttöön. Konepistooli mahdollistaa voimankäytön kauempaa ja tehokkaammin kuin henkilökohtainen virka-ase pistooli, mutta kevyemmin kuin kivääri tai haulikko.

Myös rynnäkkökiväärin käyttöalaa laajennetaan Rajavartiolaitoksen lakisääteisissä tehtävissä. Nykyisin rynnäkkökivääri on Rajavartiolaitoksen käytössä aluevalvontatehtävissä ja sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävissä.

Lähde: Sisäministeriö

3 thoughts on “Rajut muutokset Rajavartiolaitoksen voimankäyttövälineisiin

  • 16.6.2017 at 15:18
    Permalink

    Ei näillä ole mitään merkitystä kun partalapsia lompsii rajan yli kumpaankin suuntaan aina silloin kun sattuu huvittamaan. Niin kauan kun rajavartiosto koittaa olla täysin näkymätön, ei voimankäyttövälineiden lisääminen auta. Kaikki alkaa siitä että ihmiset tekisivät ne työtehtävät joista heille maksetaan.

    Reply
  • 16.6.2017 at 17:31
    Permalink

    Onko pelolle nyt annettu sittenkin valta?

    Reply
  • 16.6.2017 at 21:02
    Permalink

    Ne tuli jo -puolustusvoimien avustamana. Keitä varten niitä pyssyjä nyt enää tarvii?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.