Ruotsissa luotto valtamedian siirtolaisuutisiin romahtanut

Hiljattain julkaistu kirja (misstron mot medier) on mediaopiskelija instituutin koostama teos kuluttajien luottamuksesta Ruotsilaiseen valtamediaan.

Kirja paneutuu syvällisesti lukijoiden luottamukseen mediaa kohtaan. Luottamus on edelleen vankka, mitä yleisiin uutisiin tulee. Maahanmuuton kohdalla vaan syntyy iso ero. Yli 40% ei luota valtamedia uutisointiin maahanmuuton kohdalla. Valtamedian sanotaan vääristelevän totuutta esimerkiksi pikselöimällä kuvia jopa siihen pisteeseen asti, että ihonväriä on mahdoton sanoa.

Luottamus valtamedian uutisointiin ja kuviin on suurinta ”punavihreiden” joukossa, Ruotsidemokraattien kannattajien kohdalla epäluottamusta löytyy lähes jokaisesta vastaajasta. Kuten Suomessa, myös Ruotsissa median kutsutaan olevan enemmän vasemmalle laidalle kallistunutta. Tästä johtuen luottamus on vasemmalla puolella vahvempaa, kun oikealla.

Lars Truedson: ” Maahanmuuton raportoinnissa tarvitaan nyt vakavaa muutosta, niin journalistien, kun tiedotusvälineiden osalta” 

Ihminen luottaa siihen mihin uskoo. Ruotsissa on meneillään samanlainen kahtiajako kun Suomessakin median osalta. Löytyy valtamedia ja ns vaihtoehtomedia. Valtamedia uskotaan luovan maahanmuutosta sellaista kuvaa, millaiseksi haluavat Ruotsin muuttuvan. Tästä kertoo Kristoffer Holt. Holt mainitsee jutussaan esimerkiksi uutisoinnin brexitistä ja Trumpista.

Eniten luottamusta uutisoinnissa sai terveydenhuolto, rikollisuutta koskeva uutisointi ei myöskään herättänyt kovin suurta luottamusta ruotsalaisissa.

Lähteet: Breitbart, Mediaoppilaiden instituutti, johdanto kirjasta

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.