Mika Kari: Maata ei puolusteta pelkillä materiaalihankinnoilla

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari sanoo, että kertausharjoitusten määrää pitäisi lisätä. 

Kansanedustaja Mika Kari sanoo tiedotteessaan, että kertausharjoitusten määrää pitäisi lisätä ja muistuttaa, että kertausharjoitusten tasoa leikattiin rajusti vuoden 2012 puolustusvoimauudistuksen yhteydessä.

” Nykyisestä lattiatasosta ei saa tulla vaivihkaa pysyvää käytäntöä, vaan kertausharjoitettavien määrää on voitava nostaa, yhdessä puolustusvoimien kouluttajahenkilöstöä ja resursseja suunnitelmallisesti nostaen. Riittävä kertausharjoitusten taso varmistaa reserviläisiimme perustuvan puolustusratkaisumme uskottavuuden, sotilaallisesti liittoutumattomana maana.”

Kari sanoo myös, että on kerrottu kouluttajapulan olevan syynä kertausharjoitusten määrän alhaiselle tasolle, johon hänen mielestään kestävä ratkaisu ei ole määräaikaisten sopimussotilaiden rekrytointi tai uusiin tehtäviin nykyisen henkilöstön venyminen.

”Tilanne alkaa olla ylivoimaisen haastava jo nyt. Puolustusvoimien koulutettu, äärimmäisen ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö ansaitsee parempaa kuin väliaikaisratkaisuja. Heille ei pidä olla esittämässä lisää töitä vaan lisää työkavereita näitä tehtäviä hoitamaan.”

Asiasta uutisoi: verkkouutiset

2 thoughts on “Mika Kari: Maata ei puolusteta pelkillä materiaalihankinnoilla

 • 18.6.2017 at 14:08
  Permalink

  Onneksi minua ei ole kutsuttu kertauksiin enkä saanut edes sijoituspaperia. Vaikka kylältämme kutsuttiinkin 58 vuotiaita jääkäreitä sekä merivoimien henkilöitä maavoimien kertauksiin.

  Eihän tällaista perto-dollari valtioita voi puolustaa. Se on kaukana siitä mitä isoisämme aikoinaan loivat.

  Reply
 • 18.6.2017 at 14:18
  Permalink

  Turha puolustaa maata jonka rajoja ei valvota.Eu ja viides kolonna murentavat kansallisvaltioita väestönvaihdolla(kalergisuunnitelma=bildberg=…..)Mikäli suunta ei muutu Ruotsin kohtalo odottaa. Ja Ruotsia odottaa Libanonin kohtalo. Euroopassa odotettavissa white christian flight valkoisen rodun viimeisiin linnakkeisiin Itä-Eurooppaan . Kiitos nykypuolueet ja uuvatit lastenikin tulevaisuuden romuttamisesta.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *