Poliisi epäilee nuorten ampuneen 50 eläintä

1

Poliisi epäilee Pohjanmaalla viiden nuoren syyllistyneen salametsästykseen. Esitutkinta rikoksesta on vielä kesken ja syyteharkintaan tapaus siirtynee syksyllä.

Tapauksesta epäillään viittä nuorta, jotka ovat poliisin mukaan ampuneet 3 valkohäntäpeuraa, 15 metsäkaurista sekä 30 jänistä. Eläimet on ammuttu 22-kaliiberisella pienoiskiväärillä ja aseessa oli käytetty äänenvaimenninta. Eläimet oli ammuttu pääosin avoimesta ikkunasta. Valtaosa eläimistä oli jätetty maastoon, joista osa haavoittuneina.

Poliisi kertoo, että nuoret ovat myöntäneet kuulusteluissa, että eivät yrittäneet lopettaa haavoittuneiden eläinten kärsimystä. Poliisin mukaan salametsästys on alkanut jo viime syksynä ja tapauksen jäljille päästiin, kun Vestersundinkylästä löytyi ammuttu metsäkauris.

Tapaus sattui Pietarsaaren vestersundinkylässä pohjanmaalla sekä lähiseuduilla.

Pietarsaaren seudulla asuvia17-27-vuotiaita nuoria epäillään eläinsuojelurikoksesta sekä metsästys-ja ampuma-aserikoksesta.

Asiasta uutisoi: yle

 

 

 

1 KOMMENTTI

  1. Idiootit!! Olisi edes syöneet ne. Mitä iloa on ampua eläintä jos sitä ei käytä ravinnoksi? Tässä nähdään mihin johtaa kun mukuloille annetaan kaikki mitä ne haluaa, eikä vaadita niiltä mitään. Onneksi kaikki voidaan tuomita aikuisina rikosoikeudessa.

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.