Työttömien keskusjärjestö hallitukselle: Ette tiedä kuinka käyttäytyä työttömiä kohtaan

2

Työttömien keskusjärjestö pitää hallituksen esitystä epäoikeudenmukaisena. Järjestö ei kannata hallituksen esitystä työttömien aktiivimallista. 

Työttömien järjestön edunvalvontaryhmän puheenjohtajan Eija Tuohimaan mukaan aivan pyöristyttävän julmaa ajattelua hallitukselta, että työttömän epäonnistuminen aktiivisuudessa toisi työttömälle 60 päivän karenssin.

Järjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Satu Taavitsainen sanoo:

”Kaikille työttömille ei ole tarjolla työpaikkoja, eikä palveluita, joten tosiasiallisesti työttömien perusturvaa leikataan tällä esityksellä. Suurin osa työttömistä tulee kokemaan mallin epäoikeudenmukaisena.”

Taavitsainen jatkaa myös, että asuinpaikasta tai ammattialasta riipuen aktiivimalli asettaisi työnhakijan keskenään eriarvoiseen asemaan.

Järjestö kehittäisi aktiivimallia siten, että rangaistuksen sijaan aktiivisuus palkittaisiin ja Tuohimaa jatkaa:

”Sellainen esitys, jossa aktiivisuudesta palkittaisiin, olisi perusteltavissa. Esimerkiksi saamalla väliaikaisen korotuksen työttömyysturvaan, jos onnistuu saamaan lyhyen määräaikaisen tai osa-aikaisen työpaikan tai osallistumalla työllisyyspalveluihin.”

Taavitsainen ja Tuohimaa on yhtä mieltä, että työllisyyttä ei edistä työttömyyspäivärahan leikkaaminen ja molemmat lähettää hallitukselle seuraavan terveisen:

”Jos hallitus ei tiedä, kuinka käyttäytyä työttömien kohdalla, suosittelemme menemään edes päiväksi istumaan heidän viereensä, niin tietäisitte.”

Asiasta uutisoi: iltalehti

2 KOMMENTIT

  1. ”Jos hallitus ei tiedä, kuinka käyttäytyä työttömien kohdalla, suosittelemme menemään edes päiväksi istumaan heidän viereensä, niin tietäisitte.” Ei tule tapahtumaan! Eliitti rekrytöi lisää turvamiehiä, luotettavat mediat tiesi kertoa.
    #ei saa antaa (p)elolle valtaa. Ketä ne pelkää, työttömiäkö?

  2. Onhan tämä rikollinen NIIN SANOTTU ”eliitti” laittanut palkkaamansa 200 nettikyttää terrorisoimaan jopa vanhoja mummoja
    komentamalla näitä kuulusteltavaksi, kun ovat perustuslain turvaamaa sananvapauttaan käyttäen arvostelleet maahantunkeutuneiden vierasmaalaisten elättämistä leikkaaamalla pienituloisilta kantasuomalaisilta, ks. vajaan 8 minuutin video: http://mvlehti.net/2017/06/18/video-leidit-lavalla-kiihottavia-kertomuksia-kiihottamisesta/

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.